Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κάλυψη Θέσεων Ευθύνης στη Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΑΘΗΝΑ 2/5/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ.236


ΠΡΟΣ  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ


Κύριοι Υπουργοί,

Με κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφετε εκδόθηκαν οι Οργανισμοί δεκαεπτά Νοσοκομείων. Η έγκαιρη έκδοση των Οργανισμών του συνόλου των Νοσοκομείων με βάση το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αρίθμ. 87/1986 «Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων» είναι από τα βασικά αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ .

Όμως διαπιστώσαμε ότι στο άρθρο 18 «ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» στη Διεύθυνση και τους τομείς της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προΐστανται υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής και εάν δεν υπάρχουν υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής.
Η διάταξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με το Ν. 4024/27-10-2011 (ΦΕΚ 226/27-10-2011) άρθρο 10 «Προϋποθέσεις επιλογής σε θέσεις ευθύνης».
Νόμος που φέρει και τη δική σας υπογραφή μεταξύ άλλων συναρμόδιων Υπουργών και μάλιστα περιλαμβάνεται σε ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Το ανωτέρω άρθρο στις παρ.1 υποπαράγραφο γγ, παρ.2 υποπαράγραφο γγ και παρ.3 υποπαράγραφο β προβλέπει ότι στις οργανικές μονάδες επιπέδου Διεύθυνσης ή τμήματος προΐστανται υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ. Οι εκδοθέντες Οργανισμοί δεν εναρμονίστηκαν με τις κείμενες διατάξεις με πρόδηλη πρόθεση τον αποκλεισμό της κατηγορίας ΤΕ Νοσηλευτικής από θέσεις ευθύνης.
Είναι επιβεβλημένη η άρση της αδικίας του προκλητικού αποκλεισμού της ΤΕ Νοσηλευτικής που είναι μάχιμη ειδικότητα και διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα προς επιλογή.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                               ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου