Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανάκληση όλων των Οργανισμών



ΑΘΗΝΑ 31/5/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 305


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
               
                  Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με αντιπροσωπείες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΕΛΠΙΣ και ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ συναντήθηκαν την ΠΕΜΠΤΗ 31/5/2012 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο. Θάνο Κωτσόπουλο για το ζήτημα της ανάκλησης του συνόλου των Δημοσιευθέντων σε ΦΕΚ Οργανισμών
των Νοσοκομείων που πετσοκόβουν κλίνες και κλινικές. Συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε περίοδο που οι Έλληνες είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργού Υγείας για άμεση ανάκληση όλων των Δημοσιευθέντων Οργανισμών και την εκ νέου σύσταση από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα προκύψει στις Εθνικές Εκλογές 17/6/2012.

Τα Νοσοκομεία σήμερα δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Υγεία των ασθενών. Επείγοντα χειρουργεία αναβάλλονται και η τροφοδοσία διακόπτεται. Επιχειρούν να πετύχουν τους στόχους του προϋπολογισμού του έτους 2012 μειώνοντας δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες.

Οι υγειονομικοί δεν πληρώνονται δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές. Τους οφείλονται τρεις μήνες. Ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο. Χρήστο Κίττα για να θέσουμε τα εκρηκτικά προβλήματα των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών.







ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου