Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τα Νοσοκομεία

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

Κύριε Υπουργέ,

Επιβεβαιώθηκαν οι επισημάνσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την λειτουργία του ΕΟΠΠΥ.
Η ενοποίηση των κλάδων Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν αποφασίστηκε για να διαμορφωθούν ενιαίες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους, δωρεάν και υψηλής ποιότητας όπως υποσχόταν η Κυβέρνηση, αλλά στα πλαίσια των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ συρρίκνωσης των δαπανών.

Επειδή η Κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ τη μάχη να μειώσει τις δαπάνες από την πάταξη της διαφθοράς «κλείνοντας το μάτι» στους επιχειρηματίες της υγείας αποφάσισε να συρρικνώσει τις παροχές.

Οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται στο πολυδαίδαλο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης του ΕΟΠΠΥ και ουσιαστικά πληρώνουν από τη τσέπη τους το σύνολο της δαπάνης για την περίθαλψή τους. Οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αναδεικνύουν για άλλη μία φορά την αναλγησία και το θράσος που την διακατέχει.

Πανηγυρίζουν για ποσό 1 δις ευρώ μείωσης αν και βγήκε από τις τσέπες των πολιτών που ζουν στη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Πάνω από τέσσερις μήνες του έτους 2012 πλήρωσαν οι πολίτες τα φάρμακα από τη τσέπη τους και ολόκληρο το έτος τους ιατρούς Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Ο ΕΟΠΠΥ καταρρέει οικονομικά και δεν εξοφλεί το οφειλόμενα από Νοσήλια στα Νοσοκομεία. Εξαιτίας αυτού τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν και αναστέλλουν βασικές λειτουργίες τους.

Οι δηλώσεις της Κυβέρνησης για εξόφληση μέρους των οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τα Νοσοκομεία αποδείχθηκαν ψεύτικες υποσχέσεις.

Τα Νοσοκομεία στενάζουν οικονομικά και δεν μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια τις ανάγκες τους.

Κύριε Υπουργέ,

Οφείλεται να εξασφαλίσετε επαρκή χρηματοδότηση στον ΕΟΠΠΥ προκείμενου αφενός να ανταποκριθεί στην παροχή δωρεάν, ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και αφετέρου να εξοφλήσει τις οφειλές στα Νοσοκομεία. Εάν ο ΕΟΠΠΥ αδυνατεί να εξοφλήσει τα Νοσοκομεία οφείλετε με άμεση χρηματοδότηση να καλύψετε τις ανάγκες τους προκειμένου να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες σε περίοδο που οι πολίτες τις έχουν ανάγκες περισσότερο από ποτέ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου