Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ποιο από τα επαγγέλματα υγείας εμπιστεύεται ο κόσμος στις ΗΠΑ;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο επάγγελμα υγείας, εμπιστεύεστε περισσότερο; Και όταν λέμε επαγγέλματα υγείας, δεν αναφερόμαστε μόνο στους γιατρούς και τις ειδικότητες τους, αλλά στο οποιοδήποτε επάγγελμα, έχει σχέση, άμεση ή έμμεση με τον χώρο της υγείας, όπως οι φαρμακοποιοί, το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ακόμη και δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ιατρικό ρεπορτάζ. κ.α. Εσείς ποιους εμπιστεύεστε; Τελικά η πληροφορία παίζει ρόλο από που προέρχεται...


Κάθε χρόνο εδώ και 12 έτη, στις ΗΠΑ, γίνεται μια τηλεφωνική έρευνα, σε 1000 περίπου άτομα και αφορά την αξιοπιστία των διαφόρων επαγγελμάτων. Η έρευνα φέτος έδωσε τα εξής αποτελέσματα:


Στην πρώτη θέση της αξιοπιστίας βρίσκονται, όχι κάποιες ιατρικές ειδικότητες, αλλά το νοσηλευτικό προσωπικό. Και μάλιστα σε ποσοστό εξωπραγματικό, στις απαντήσεις των ερωτηθέντων. Οι νοσοκόμες λοιπόν, σε ποσοστό 85% είναι τα πιο αξιόπιστα άτομα στις ΗΠΑ Μια θέση που καταλαμβάνουν τα τελευταία 10 χρόνια

Μετά τις νοσοκόμες αξιόπιστοι είναι σε ποσοστό 75% οι φαρμακοποιοί, ενώ οι γιατροί παρά τα όσα θα περίμενε κάποιος, βρίσκονται στην τρίτη θέση αξιοπιστίας με ποσοστό 70%. Ακολουθούν οι οδοντίατροι με ποσοστό 62%.

Η έρευνα εκτός από τα επαγγέλματα υγείας στο δεύτερο σκέλος της αφορούσε γενικά την αξιοπιστία όλων των επαγγελμάτων. Έδειξε λοιπόν ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους αστυνομικούς 58%, τους καθηγητές σχολείων 53%, τους κληρικούς 52%, τους ψυχιάτρους 41%, τους φυσιοθεραπευτές 38%, και ακολουθούν οι τραπεζιτικοί 28%, οι δημοσιογράφοι 24%, οι πολιτικοί 10% και τελευταίοι οι πωλητές αυτοκινήτων σε ποσοστό 8%.



Δρ. Αχιλλέας Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου