Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το σχέδιο Π.Δ. για το Σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους



Το σχέδιο ΠΔ αφορά το «Σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και άλλων φορέων του Δημοσίου Τομέα». Παράλληλα θα υπάρχει συγκριτική εξέταση μεταξύ των υπαλλήλων οι οποίοι προορίζονται για αναβάθμιση. Βάσει αυτών των δύο αξόνων, της αποτίμησης και της συγκριτικής εξέτασης, θα ορίζεται η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης βάσει αυτής της εξέτασης μεσοπρόθεσμα θα επιλέγονται οι τομεάρχες, οι διευθυντές και οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων.

Μια ακόμα καινοτομία είναι η σύσταση 7μελούς συμβουλίου εποπτείας της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγονται οι ρουσφετολογικές αξιοποιήσεις υπαλλήλων, δεδομένου μάλιστα ότι ο άμεσος προϊστάμενος όσων θα αξιολογούνται κάθε φορά, δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία αξιολόγησής τους. Ακόμα παγώνουν προαγωγές και μισθολογικές προσαρμογές μέχρι το 2014.


Διαβάστε τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Ρέππα, Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για το σχέδιο Π.Δ. αξιολόγησης στο Δημόσιο και το σχέδιο του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Το σχέδιο Π.Δ. αξιολόγησης στο Δημόσιο, θα αναρτηθεί προς διαβούλευση στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://www.opengov.gr/home/category/users/minegov.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου