Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση κίνησης στο ΕΣΥ αλλά με μειώσεις προσωπικού!

Πως είναι δυνατόν να παρατηρείται αύξηση κίνησης στα ελληνικά νοσοκομεία και αντί να αυξάνεται το προσωπικό να μειώνεται δραστικά; Στην Ελλάδα του μνημονίου όλα είναι πιθανά.

Κατά 30% έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια η κίνηση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με υπολογισμούς. Η στροφή των Ελλήνων ασθενών όμως στο δημόσιο ΕΣΥ δε φαίνεται να άλλαξε τις προθέσεις της κυβέρνησης και φυσικά της τρόικας που προσβλέπουν μέσα στο 2013 στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού του ΕΣΥ. Οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας μέρα με την ημέρα μειώνονται χωρίς φυσικά να αντικαθίστανται καθώς οι εντολές της τρόικας είναι σαφείς: μειώστε το δημόσιο τομέα κατά 30% δηλαδή μειώστε τους εργαζόμενους κατά 30%.

Γι αυτό άλλωστε δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις καθώς οι αρχικές οδηγίες για 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις έχει γίνει 1 πρόσληψη ανά 10 και αυτό μόνο με τη μορφή των επικουρικών ή των περιστασιακών.

Είναι χαρακτηριστικό με βάση τους υπολογισμούς των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στο ΕΣΥ ότι ενώ το 2005 περίπου 85.000 εργάζονταν στο ΕΣΥ, το 2011 περιορίσθηκαν στους 59.000 χωρίς μάλιστα να υπολογισθεί πόσοι αποχώρησαν την περσινή χρονιά.
Και η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνει ακόμη πιο γκρίζα αν σκεφτεί κανείς ότι η κίνηση θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω οικονομικής κρίσης και έλλειψης πόρων ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζει να μειώνεται το προσωπικό.

http://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου