Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Λυκουρέντζος: μάνατζερ στα νοσοκομεία και ...δωρεάν! Όλα τα προσόντα και οι αμοιβές

Όποιος θέλει να βοηθήσει την πατρίδα να μην περιορίζεται σε κριτική αλλά να έρθει να αναλάβει μάνατζερ στα νοσοκομεία δωρεάν πρότεινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προκαλώντας έκπληξη στους παρευρισκόμενους. Βγήκε η προκήρυξη. Τα προσόντα και οι αμοιβές.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πόσα μπορεί τελικά να πάρει ένας μάνατζερ νοσοκομείου; Από 0 ευρώ έως και το πολύ 2300 σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τουλάχιστον ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοινώνοντας την έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Ο κ.Λυκουρένζτος γνωστοποιώντας τα κριτήρια για την πρόσληψη νέων διοικητών επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όσοι είναι εκτός συστήματος δε θα πρέπει να κάνουν κριτική με άνεση και αρθρογραφώντας και σπιλώνοντας αλλά να " έρθουν να προσφέρουν χωρίς αμοιβή στην πατρίδα" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Βέβαια για εκείνους που θα επιλέξουν να αμειφθούν για λόγους επιβίωσης, το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία.

Όσο για τα προσόντα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, θα συνεκτιμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος στη διοίκηση μονάδων Υγείας, και μεταξύ άλλων στα οικονομικά της Υγείας. Ο ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα βιογραφικά μέχρι τις 27 Μαρτίου και θα αξιολογηθούν από εδική επιτροπή που έχει δημιουργηθεί και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγειας , του ΑΣΕΠ, του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της ΓΕΣΕΒΕ.

Συνολικά θα προσληφθούν 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.


http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου