Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Εξώδικο στον υπουργό Υγείας απέστειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί


Εξώδικο στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, απέστειλε σήμερα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με αντικείμενο την «κωλυσιεργία στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών» στους γιατρούς των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας όλης της χώρας.


Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, όλοι οι γιατροί είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου του 2012 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, σε πολλά νοσοκομεία και τις εφημερίες του Νοεμβρίου του 2012, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έχει απλήρωτες τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον μήνα Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα.

Όσο για τις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, αυτές είναι απλήρωτες, στη συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων, από τον μήνα Αύγουστο του 2012 και εφεξής, ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία τα οποία οφείλουν πρόσθετες εφημερίες δώδεκα μηνών.

Στο εξώδικο η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας «για παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά σε βάρος των γιατρών ΕΣΥ και τον καθιστά υπεύθυνο για τις κινητοποιήσεις στις οποίες τους εξωθεί, προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή της αποζημίωσης για δεδουλευμένες εφημερίες (τακτικές και πρόσθετες) πολλών μηνών».

Σε αρκετά νοσοκομεία επικρατεί αναβρασμός και οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Ήδη στα νοσοκομεία του Πειραιά "Μεταξά", "Τζάνειο" και "Κρατικό
Νίκαιας", οι γιατροί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή


http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου