Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Προϊστάμενο της 22ης Διεύθυνσης Μισθολογίου του Γ.Λ.Κ. για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 12/3/2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ. : 1340

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε την Δευτέρα 11/3/2013 με τον Προϊστάμενο της 22ης Διεύθυνσης Μισθολογίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που είναι αρμόδια για διευκρίνηση Μισθολογικών ζητημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ν.4024/2011).
Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων υποβάλλουν αίολα ερωτήματα προς την 22η Διεύθυνση Μισθολογίου, σχετικά με τους δικαιούχους εργαζόμενους του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, χωρίς να περιγράφουν τα ακριβή καθήκοντα που ασκούν και την υπηρεσία που ανήκουν σύμφωνα με το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ υπ'αριθμ. 87/1986 «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων».
Η 22η Διεύθυνση Μισθολογίου εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία για περιορισμό του κόστους του επιδόματος δίδει αρνητικές απαντήσεις περικόπτοντας το επίδομα ή επανακατατάσσοντας εργαζομένους από την Α' στην Β' κατηγορία.
Οι απαντήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παρότι αφορούν μόνο τους υπαλλήλους του ερωτώμενου Νοσοκομείου, παραλαμβάνονται από το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες και κοινοποιούνται σε όλα τα Νοσοκομεία για εφαρμογή. Τα Νοσοκομεία εφαρμόζουν τα απαντητικά έγγραφα χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν το περιεχόμενο των ερωτημάτων των Νοσοκομείων που προσφεύγουν και για τα οποία προκαλούνται οι συγκεκριμένες απαντήσεις.
Ερωτήματα που περιγράφουν ασαφώς και ψευδώς τα ασκούμενα καθήκοντα.
Η 22η Διεύθυνση ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ δέχθηκε τις παρατηρήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και διευκρίνισε το εξής:


• Θα προκληθεί συνάντηση του Γ.Λ.Κ. με αρμόδιους Διευθυντές του Υπουργείου Υγείας με συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι δικαιούχοι του Επιδόματος των ειδικοτήτων που έχουν υποβληθεί ερωτήματα και υπάρχουν ενστάσεις από την ΠΟΕΔΗΝ.


Κατόπιν τούτων η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τις Διοικήσεις των Σωματείων να παρεμβαίνουν στην αυθαίρετη περικοπή του Επιδόματος σε συναδέλφους με βάσει ερωτήματα άλλων Νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ            ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου