Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αίτημα για σύσταση Υποδιεύθυνσης Επαγγελμάτων ΥγείαςΑΘΗΝΑ 19-3-2013

ΑΡ.ΠΡΩΤ. : 1361
ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

κο Π.ΚΑΛΛΙΡΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Κύριε Γενικέ,

Εν όψει της τροποποίησης των Νέων Οργανισμών των Νοσοκομείων θα πρέπει να λάβετε υπόψιν το πάγιο, διαχρονικό αίτημα του μάχιμου προσωπικού των Επαγγελμάτων Υγείας των Νοσοκομείων άνω των 400 κλινών συστήνοντας Υποδιεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας.

Στην υπό σύσταση υποδιεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας θα πρέπει να προβλεφθούν εκτός των υφισταμένων τμημάτων στους εκδοθέντες Οργανισμούς και τα εξής:

1. Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων

2. Τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας

3. Τμήμα Εργαστηριακού Τομέα Φυσικοθεραπείας – Εργοθεραπείας - Λογοθεραπείας

Σήμερα οι εργαζόμενοι στα Επαγγέλματα Υγείας δεν έχουν υπηρεσιακή υπόσταση, αφού δεν υφίσταται συγκροτημένη οργανική μονάδα σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης και Τμημάτων με οριοθετημένα επαγγελματικά καθήκοντα. Οι αρμοδιότητες διαχέονται σε δύο ή και περισσότερες Προϊστάμενες Υπηρεσίες (π.χ. Διεύθυνση και Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας, Διευθυντής Τμήματος, Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας).

Με την πρόβλεψη Υποδιεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας λύνονται διοικητικά προβλήματα και το προσωπικό εποπτεύεται από ενιαία προϊστάμενη αρχή.

Το κόστος είναι μικρό και μάλιστα εκμηδενίζεται μετά το πετσόκομμα Διευθύνσεων, Υποδιευθύνσεων και Τμημάτων που γίνεται στη σύσταση των Νέων Οργανισμών των Νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ         ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου