Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κόβονται κι άλλο τα κονδύλια στα νοσοκομεία! Πόσα θα δοθούν το 2013

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν πλέον ούτε τρόφιμα για τους ασθενείς τους. Οι διοικητές για λόγους οικονομίας κόβουν, κρέας, υγειονομικό υλικό, αλλά ακόμη και απλά προϊόντα όπως βαμβάκι, γάντια κ.λ.π. για να εξοικονομήσουν κονδύλια. Για τις εφημερίες, ούτε λόγος…
Πόσα μένουν για νοσοκομειακές δαπάνες του ΕΣΥ το 2013Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με το σταγονόμετρο θα αγοράζονται και φέτος στα νοσοκομεία τρόφιμα, υγειονομικά υλικά και κάθε λογής υπηρεσίες καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε ότι έρχονται και άλλες περικοπές στις νοσοκομειακές δαπάνες για το 2013.

Ειδικότερα ενώ το 2012 το ποσό που είχε διατεθεί άγγιξε τα 2,2 δις ευρώ, το 2013 θα πέσει ακόμη περισσότερο και θα πρέπει να περιορισθεί στα 2 διςευρώ(για υλικά και υπηρεσίες).
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μάλιστα εμφανίστηκε μάλλον …περήφανος που επετεύχθη ο μνημονιακός στόχος καθώς όπως είπε: «τα 2,2 δις ήταν ο στόχος και επετεύχθη. Φιλοδοξούμε φέτος να φθάσουν στα 2 δις ευρώ με μειώσεις υλικών και υπηρεσιών».

Όσο για τις εφημερίες που σήμερα δεν καλύπτουν πια ούτε την απλή λειτουργία των νοσοκομείων και οι γιατροί εργάζονται απλήρωτοι, αυτές θα μειωθούν περαιτέρω και θα πρέπει να μειωθούν αρκετά κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το 2012 οι εφημερίες ήταν στα 320 εκατ. ευρώαλλά με αμέτρητα προβλήματα σε όλα τα νοσοκομεία και τους γιατρούς να απεργούν επειδή δεν έχουν αποπληρωθεί ακόμη δεδουλευμένα μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου