Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δημόσιο: Αλλάζουν όλα στη μισθοδοσία, μονιμοποιείται η... κινητικότητα


Δημόσιο: Αλλάζουν όλα στη μισθοδοσία, μονιμοποιείται η... κινητικότητα
Η σύνδεση όχι μόνο της ανέλιξης στην ιεραρχία, αλλά και την μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων του Δημοσίου με την αξιολόγηση δημιουργεί νέα δεδομένα.
Με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης ένα ποσοστό έως 25% θα έχει βαθμολογία 9 έως 10 και θα θεωρούνται οι άριστοι υπάλληλοι, ένα ποσοστό έως 60% θα έχουν βαθμολογία 7 έως 8 και θα θεωρούνται ως καλοί υπάλληλοι, ενώ υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% θα πρέπει να λαμβάνει βαθμολογία από 1 έως 6 και θα θεωρείται ως προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων. Προσέξτε το αυτό:
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το 15% του προσωπικού πρέπει να θεωρείται χαμηλων δυνατοτήτων. Είναι, δεν είναι...
Μέσω της αξιολόγησης πλέον εξετάζεται να υπάρχουν τόσο αυξήσεις όσο και χρηματικά μπόνους. Μια ... εύκολη λύση δεν είναι άλλη από την επαναφορά του λεγόμενου 13ου μισθού. Στο τέλος της χρονιάς δηλαδή ή σε δύο δόσεις μια το καλοκαίρι και μια στο τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι που αριστεύουν στις εξετάσεις να λαμβάνουν ως μπόνους έναν μισθό εφάπαξ (τα Χριστούγεννα πιθανότατα) ή σε δύο δόσεις.
Μόνιμη η κινητικότητα
Από τον επόμενο χρόνο η κινητικότητα θα αποσυνδεθεί από τις απολύσεις, ωστόσο δεν θα είναι μόνο... κατ' επιλογή. Πλέον οι μετατάξεις και θα είναι υποχρεωτικές στις περιπτώσεις που κρίνεται ότι υπηρεσίες ή οργανισμοί πρέπει να κλείσουν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχθούν τη νέα θέση που θα οριστεί για εκείνους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απολύονται.
Πολλοί οργανισμοί και υπηρεσίες, ειδικά σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, αναμένεται να κλείσουν και σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρουν θα περάσουν σε ιδιώτες...

http://www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου