Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Δέσμευση Βορίδη ότι θα προχωρήσουν οι "κλινικές μιας ημέρας"

Δέσμευση Βορίδη ότι θα προχωρήσουν οι "κλινικές μιας ημέρας"  
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, δεσμεύτηκε πως θα "τρέξει" τις προσεχείς ημέρες την τελευταία χρονικά εκκρεμότητα που του άφησε ο προκάτοχός του, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.
Πρόκειται για μια απόφαση που ενώ ο απελθών υπουργός είχε υπογράψει την Παρασκευή 6 Ιουνίου, δεν πρόλαβε -ελέω ανασχηματισμού- να πάρει ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός Δημοσιεύματος) από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Έτσι η απόφαση μένει να υπογραφεί πλέον από τον Μάκη Βορίδη. Αυτή η απόφαση θα ορίζει ως Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας αυτήν που παρέχει υπηρεσίες υγείας διαγνωστικής, θεραπευτικής ή χειρουργικής φύσεως για τις οποίες δεν απαιτείται γενική ραχιαία ή επισκληρίδιος αναισθησία και νοσηλεία χωρίς διανυκτέρευση.
Με άλλα λόγια, αφορά κυρίως την αντιμετώπιση οφθαλιατρικών, ορθοπεδικών, οδοντιατρικών, δερματολογικών, γυναικολογικών περιστατικών, περιπτώσεων ΩΡΛ, καθώς και την ειδικότητα της γενικής και πλαστικής χειρουργικής.
Εξάλλου, μελέτη του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) καταδεικνύει ότι θα υπάρξει ετήσια εξοικονόμηση δαπανών τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τον κρατικό προϋπολογισό ως 225 εκατ. ευρώ. Όσο περίπου έχει υπολογιστεί το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου