Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.



Σήμερα όλοι εμείς οι τοπικοί φορείς και παράγοντες του Νομού Βοιωτίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δύο Εργατικών κέντρων του Νομού μας, πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας στις δύο κύριες μονάδες που είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.




Αφού λάβαμε υπόψη:

Τα δύο Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας ,εκτός των 130.000 πολιτών που διαμένουν στον νομό μας , έχουν επιφορτιστεί με παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας μας με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους( περιοχή Θηβών-Οινοφύτων-Σχηματαρίου, Παραλίας Διστόμου ),με πληθώρα περιστατικών από την μεγάλη κυκλοφορία της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας   της παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών –Θηβών και του οδικού δικτύου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που δέχεται  χιλιάδες επισκέπτες ,  το εργοστάσιο του Αλουμίνιου της Ελλάδας που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, επίσης  εξυπηρετούν τους πολίτες των δύο όμορων νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας, το κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Θήβα , τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα και έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς Αθίγγανων.

Τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό ,νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό , τις ελλείψεις όχι σε μόνο σε εξειδικευμένο αλλά και σε βασικό φαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό, την προβληματική διακομιδή επειγόντων περιστατικών και την ανεπαρκή ασφάλεια ,που διαμορφώνουν μια άκρως προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων τα οποία όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες έργο τους αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.



Την έκθεση απολογισμού της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το έτος 2013 η οποία κατατάσσει τόσο το Γ.Ν. Λιβαδειάς. όσο και το Γ.Ν. Θηβών στα χειρότερα νοσοκομεία όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών. 


Επειδή πιστεύουμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία του πολίτη είναι αφενός μεν ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη  αφετέρου δε ότι πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των κρατικών παροχών με δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, ΟΜΟΦΩΝΑ όλοι οι παρευρισκόμενοι αποφασίσαμε :

þ Να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και στα δύο Νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας του Νομού μας.

þ Να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον  Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας Στ. Ελλάδας  και τον αρμόδιο Υπουργό  Υγείας.

þ Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών του νομού μας  προκειμένου να προβούμε σε οποιασδήποτε μορφή δυναμικής αντίδρασης  – συμβολική κατάληψη της Εθνικής οδού ,συλλαλητήριο στην Αθήνα ,κλπ - στο ενδεχόμενο που δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση εκ μέρους της Κυβέρνησης .

þ Να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη , για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών  από την ελλειπή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών εκ μέρους των αρμόδιων Κυβερνητικών παραγόντων .


ΛΙΒΑΔΕΙΑ ,Συνεδριακό Κέντρο Κρύας , 12 ΙΟΥΝΗ 2014.



ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΘΗΒΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΘΗΒΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΟ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΘΗΒΑΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΑΔΕΔΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΠΟΕΔΗΝ

ΕΣΤΙΑ  ΜΗΤΕΡΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΛΜΕ  N. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. ΘΗΒΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ « Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ »

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ  Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου