Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Οι Έλληνες αναγκάστηκαν και «έκοψαν» οδοντίατρο και προληπτικές εξετάσεις. Ολέθριες οι συνέπειες μακροπρόθεσμα

Οι Έλληνες αναγκάστηκαν και «έκοψαν» οδοντίατρο και προληπτικές εξετάσεις. Ολέθριες οι συνέπειες μακροπρόθεσμα  
Μαχαίρι έκοψαν τις επισκέψεις στον οδοντίατρο αλλά και τις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις οι Έλληνες, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι ήταν από τα πρώτα αγαθά που οι πολίτες αναγκάστηκαν να περικόψουν, αφού η δραματική πτώση των ιδιωτικών δαπανών υγείας ξεκινά από το 2009.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες έκαναν οικονομία σε υλικά και υπηρεσίας υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα οικονομική πραγματικότητα.

Περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό όπως προκύπτει τη στοματική υγιεινή, το ετήσιο τσεκ απ και βέβαια τις επισκέψεις στους γιατρούς.
Με βάση τα δεδομένα, από το 2009 έως το 2012, η δαπάνη των παραιατρικών εξετάσεων μειώθηκε κατά 50,5%, της οδοντιατρικής περίθαλψη κατά 50%, των ιατρικών υπηρεσιών κατά 44,6%, των θεραπευτικών συσκευών και εξοπλισμού κατά 30,2% και των διαγνωστικών εργαστηρίων κατά 26%.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για το 2013, χρονιά κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ και απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου