Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Λ. Γρηγοράκος: Προσλήψεις 1.500 γιατρών και 2.500 νοσηλευτών

Λ. Γρηγοράκος: Προσλήψεις 1.500 γιατρών και 2.500 νοσηλευτών 
Το πράσινο φως του υπουργείου Οικονομικών πήρε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να προσληφθούν 1500 μόνιμοι γιατροί και 2.500 νοσηλευτές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το σχετικό κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Για του χρόνου έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση και έχουν μπει στον κρατικό προϋπολογισμό χίλιες πεντακόσιες θέσεις μονίμων γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας -γιατί πια μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό- και δυόμισι χιλιάδες θέσεις νοσηλευτών και υγειονομικών», είπε ο κ. Γρηγοράκος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος, ο οποίος είχε κληθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη να ενημερώσει τι θα γίνει με τις ελλείψεις στην παθολογική κλινική και το διαβητολογικό κέντρο του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, ανέφερε, επίσης, ότι από τις 800 θέσεις που είχε ζητήσει το υπουργείο για επικουρικούς γιατρούς, εγκρίθηκαν 498 θέσεις.
Σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι θέμα ημερών να υπογραφούν ακόμη 302 θέσεις επικουρικών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου