Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση αποφάσισε και το ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ

Την προκήρυξη Απεργίας με αποχή από τα καθήκοντα της αξιολόγησης αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ μετά την δικαστική απόφαση που χαρακτήριζε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ.Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ ανταποκρίθηκε άμεσα στα κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ να καλύψουν και οι Ομοσπονδίες με απόφαση την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής που αποφάσισε χθες Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ.

Δείτε την απόφαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΟΥΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9/2014

ΘΕΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ συνήλθε βάσει των οριζόμενων στο καταστατικό της, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 στα Γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία με 33 μέλη παρόντα από τα 33 μέλη του, προχώρησε στις εργασίες του βάσει της ημερήσιας διάταξης.

Ο συνάδελφος Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέπτυξε την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής (η οποία κατατέθηκε και γραπτώς στο προεδρείο του Γ.Σ.) για το θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις των εκπροσώπων των παρατάξεων για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

ΔΗΣΥ ΚΕΤΗΚΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΠΑΜΕ ΜΕΘΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΔΑΚΕ ΚΑΣΣΕΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ

ΕΝΩΤ.ΨΗΦ.ΡΙΖ.ΑΡΙΣ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ακολούθησε ενδελεχής διάλογος με τοποθέτηση 15 μελών του Γενικού Συμβουλίου επί της εισήγησης της Ε.Ε.Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ συνθέτοντας τις προτάσεις όλων των μελών και των παρατάξεων προχώρησε στην εξής συνθετική πρόταση:

1. Το γεγονός ότι ο Ν.4250/14, στην εφαρμογή του οποίου επιμένει πεισματικά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας, παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αποχή από τις διαδικασίες της Αξιολόγησης) και την έντονη και τεκμηριωμένη κριτική που ασκήθηκε από Επιστημονικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς ότι εισάγει αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζόμενων, με στόχο την αδιαφάνεια και τη χειραγώγηση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτήν, προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για:

Α. Ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας          

Β. Περιορισμό, περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών.
Γ. Απολύσεις εργαζομένων από τους Δημόσιους Τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας

Στο πλαίσιο αυτό ο Ν. 4250/14 εισάγει στους Δημόσιους Τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας μέσω του τρίπτυχου «Αξιολόγηση» – Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα, έναν αντιδραστικό μηχανισμό παραγωγής αντικοινωνικών ανατροπών, με ειδικότερους στόχους:

Α. Την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας (απολύσεις)

Β. Την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας
Γ. Τη γενίκευση και εγκατάσταση ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι «απειλούνται» και «εκβιάζονται» ότι σε περίπτωση που δεν δεχτούν την εφαρμογή ενός νόμου, η αντισυνταγματικότητα -σημειωτέον- του οποίου θα κριθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 στο ΣτΕ (έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), θα στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε διαδικασίες προαγωγών ή μετατάξεων.        2.Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μετέρχεται κάθε δικαστικού και νομικού μέσου, ποινικοποιώντας τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αρνείται συστηματικά την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας - Πρόνοιας, με κοινωνικό περιεχόμενο και τρόπο που να κατοχυρώνει την εσωτερική αυτοτέλεια των υπηρεσιών απέναντι σε κάθε είδους κομματική-πελατειακή πατρωνία και ιδιωτικά συμφέροντα. Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας και των εργαζόμενων σε αυτήν και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της, οργανώνοντας νέα «επιδρομή» μείωσης μισθών και συντάξεων, δραματικών περικοπών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε κοινωνικές παροχές. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.
Στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Υπάρχουν 30.000 κενές οργανικές θέσεις. Έχουν αποχωρήσει πάνω από 15.000 υγειονομικοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας.
Οφείλονται δεκάδες ρεπο, κανονικές άδειες και εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Για 30 – 40 ασθενείς στις κλινικές κάνει βάρδια μία Νοσηλεύτρια. Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες.                    Με βάση τα παραπάνω το Γ.Σ. αποδέχθηκε με πλειοψηφία την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ όπως αναπτύχθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:                                                      1) Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»:                                                          i) από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, σε όλα τα επίπεδα αυτής και συγκεκριμένα, αλλά όχι περιοριστικά:

(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992.

(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.

(γ) Από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992).(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ
Η απεργία θα εκκινήσει την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα κοινοποίησης του εξωδίκου δηλώσεως της ΠΟΕΔΗΝ στα αρμόδια Υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και λοιπές υπηρεσίες, δια της οποίας γνωστοποιείται το περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής και τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης αυτών θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 32 του νόμου 4250/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 250 του νόμου 4281/2014 και πάντως μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2014.
Για το λόγο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή εξουσιοδοτείται διά της παρούσας, όπως προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εκτέλεση της απόφασης αυτής και να ρυθμίσει κάθε διαδικαστικό ή μη θέμα, που ανακύπτει κατά την εφαρμογή της.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ



http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου