Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η επίσημη πρόσκληση για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών

Η επίσημη πρόσκληση για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών 
Η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 900 επικουρικών ιατρών, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), ανακοινώθηκε την Δευτέρα. 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες εξάλλου, θα υπογραφούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα αφορούν τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής οικογενειακών ιατρών με στόχο, εντός τους έτους, να προσληφθούν με συμβάσεις 1.000 οικογενειακοί γιατροί. Οι οικογενειακοί γιατροί άλλωστε, είναι η βάση που χαρακτηρίζει κάθε πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, και είναι γεγονός ότι στην χώρα μας έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των επικουρικών γιατρών, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr.
Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, οι επικουρικοί γιατροί, θα αποτελέσουν μία μεγάλη ανάσα για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, καθώς σήμερα οι περισσότερες μονάδες του ΠΕΔΥ δεν λειτουργούν, ή υπολειτουργούν, αφού δεν υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες. Η λύση αυτή ωστόσο, όπως έχει τονίσει ο κ. Βορίδης, «είναι προσωρινή, μέχρι να πάμε σε μια οριστική λύση αφού διαμορφωθεί η συνολική εικόνα των κέντρων υγείας και των πολυδύναμων καθώς και η συνολική διαμόρφωσή τους όταν θα είναι σε πλήρη εξέλιξη το Πρωτοβάθμιο Δίκτυο (ΠΕΔΥ)».
Συνολικά οι προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, αναμένεται να φθάσουν τις 4.000. Οι 2.000 προσλήψεις, δηλαδή 800 στο ΕΣΥ και 700 - 800 περίπου νοσηλευτές, αφορούν τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας για το 2014.  Από τις 4.000 αυτές προσλήψεις, οι 1.000 αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου