Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Γρηγοράκος: Το γερασμένο ΕΣΥ και το άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα

Γρηγοράκος: Το γερασμένο ΕΣΥ και το άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα 
Την άποψή του ότι το ΕΣΥ είναι γερασμένο, συνεπεία μιας σειράς συγκεκριμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος μίλησε στο 13ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Στην ομιλία του ο κ. Γρηγοράκος, κάθε άλλο, παρά χάιδεψε τα αυτιά των παρευρισκομένων, προκαλώντας εντύπωση, καθώς χαρακτήρισε το ΕΣΥ αδιαφανές και διεφθαρμένο, ενώ τάχθηκε
αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας πως θα πρέπει να οικοδομήσουμε σωστές σχέσεις μεταξύ δημόσιου και διωτικού τομέα, αφού επί πολλά χρόνια είχαν διαταραχθεί. Ιδιωτικό και δημόσιο σύστημα, θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, είπε.
Ανέφερε πως έγιναν πολλά πράγματα και τομές στην υγεία με καθυστέρηση, όπως για παράδειγμα ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα έπρεπε να είχε γίνει 30 χρόνια πριν. Ωστόσο έγινε τελικά, ακόμη και μεσούσης μιας βαθειάς ύφεσης. Επεσήμανε ακόμη, ότι κάναμε νοσοκομεία που ίσως δε χρειαζόταν.
Αναφορικά με την ΠΦΥ και την αξιολόγηση, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι μέχρι πρότινος, Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας απολάμβανε ο πολίτης μόνο μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.

Για τον τομέα φαρμάκου, σημείωσε ότι πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις στην υγεία το διάστημα 2005- 2010 και πως θα πρέπει να βρούμε ένα νέο μοντέλο στρατηγικής, ιδιαίτερα σε εργασιακό επίπεδο, καθώς οι γιατροί στην περιφέρεια υποφέρουν και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει δηλαδή να αλλάξουμε τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στην επαρχία, σημείωσε με νόημα.
Από την πλευρά του ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Πεντέας, χαρακτήρισε την εποχή που βιώνουμε από τις δυσκολότερες  περιόδους  και κάλεσε τις Επιστημονικές Εταιρείες να αναλάβουν σημαντικό ρόλο. Πρότεινε για το ιατρικό σώμα, αμοιβή κατά αποτέλεσμα και όχι κατά πράξη, ενώ όπως και ο κ. Γρηγοράκος, έτσι και ο κ. Πεντέας, αναφέρθηκε στην δυναμική του ιδιωτικού τομέα και των Συμπράξεων μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).Αξιολόγηση εξπρές για τους πρώην γιατρούς ΙΚΑ νυν ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου