Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργία γιατρών και νοσηλευτών στις 2 Οκτωβρίου

Απεργία γιατρών και νοσηλευτών στις 2 Οκτωβρίου 
Κοινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι. Η ΟΕΝΓΕ από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί διήμερο κινητοποιήσεων στις 1 και 2 Οκτωβρίου:
1. Το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου προτείνεται να διοργανωθούν από τις Ενώσεις Γιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΔΗΝ συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας (πλην Αθήνας), στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν
κοινωνικοί φορείς (Αυτοδιοίκηση, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Σύλλογοι, συλλογικότητες ασθενών). Το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι Ενώσεις Γιατρών προτείνεται να παραχωρήσουν συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
2. Στις 2 Οκτωβρίου θα προκηρυχτεί απεργία σε όλο το χώρο της δημόσιας υγείας, θα διοργανωθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι και θ΄ ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ προχωρούν στην κινητοποίηση ζητώντας:
-- Να καταργηθεί η ΕΣΑΝ ΑΕ που ξεθεμελιώνει εκ βάθρων τη δημόσια υγεία
-- Ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα ΠΦΥ, περίθαλψης, αποκατάστασης
-- Αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου και του Ενιαίου Μισθολογίου
-- Να γίνουν τώρα προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία και ΚΥ
Οι Ενώσεις Γιατρών θα ξεκινήσουν άμεσα την προεργασία, συγκαλώντας Γενικές Συνελεύσεις και ενημερώνοντας τους κοινωνικούς φορείς σχετικά με την κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου