Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αξιολόγηση στο ΕΣΥ: Η διαδικασία τελειώνει & οι εργαζόμενοι λένε ηχηρό όχι

Αξιολόγηση στο ΕΣΥ: Η διαδικασία τελειώνει & οι εργαζόμενοι λένε ηχηρό όχι 
Ηχηρό όχι δίνουν από την πρώτη στιγμή, και πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι εργαζόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης.
Ήδη σχεδόν το 90% των εργαζομένων διατρανώνει την αντίθεσή του με την διαδικασία της αξιολόγησης, αφού έχει επιστρέψει στα Σωματεία τα σχετικά έγγραφα. Στην συνέχεια, τα Σωματεία των εργαζομένων, αναμένεται να καταθέσουν στην ΑΔΕΔΥ τα έγγραφα αυτά.

Η διαδικασία για όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ την Παρασκευή ολοκληρώνεται η διαδικασία στο Γενικό κρατικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Μάλιστα η κυρία Παγώνη σημειώνει στο on Med, ότι επικείνται και μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό το προσεχές διάστημα.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το ζήτημα της αξιολόγησης, είχαν δηλώσει απερίφραστα, ότι «πρόκειται για μία κεκαλυμμένη διαδικασία η οποία έχει ως απώτερο στόχο μαζικές απολύσεις».
Πάντως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαδικασία – που όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν- τότε η πολιτική αυτή, θα αποτελεί ένα καθαρό χαστούκι προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία έχει δηλώσει την θέση ότι η αξιολόγηση δεν συνιστά απολύσεις, αλλά ένα εργαλείο για την εξέλιξη των εργαζομένων που θέλουν να προχωρήσουν στον δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου