Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ίδρυμα Αγλ. Κυριακού: Δεν ήταν για δωρεά οι 25.000 ευρώ

Ίδρυμα Αγλ. Κυριακού: Δεν ήταν για δωρεά οι 25.000 ευρώ
Κεραυνός εν αιθρία ήταν η σύλληψη και οι κατηγορίες για χρηματισμό του Χάρη Τομπούλογλου, για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Αγλαια Κυριακού, όπως δήλωσαν στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, το πρωί της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να παραχωρηθούν προσωρινά οι διαχειριστικές αρμοδιότητες του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαια Κυριακού στον Διοικητή  και την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία σε συνεργασία με την
αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, η οποία εως ότου εκλεγεί νέος πρόεδρος θα εκτελεί και χρέη προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του Χάρη Τομπούλογλου ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος  ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση αφού «η διαδικασία των δωρεών είναι γνωστό σε όλους ότι γίνεται καταρχήν εγγράφως, μέχρι τώρα, αλλά και προφορικά εάν γίνει, γίνεται δημοσίως. Και βεβαίως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη. Άλλες δωρεές έχουν γίνει με ακριβώς αυτόν  τον γνωστό τρόπο που γίνονται οι δωρεές. Λαμβάνει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε προφορικά είτε εγγράφως, αλλά και αν προφορικά γίνουν στην αρχή , στη συνέχεια πρέπει να τεθούν εγγράφως οι δωρεές και να γίνουν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο».

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ο Διοικητής σε μια άλλη περίπτωση, να εισπράξει χρήματα για δωρεά. Η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το Διοικητικό Συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου