Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Διαψεύδει τις ελπίδες διάσωσης της υγείας ο πρωθυπουργός

Διαψεύδει τις ελπίδες διάσωσης της υγείας ο πρωθυπουργός
Η είδηση ότι ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα ανοίξει τις εργασίες της «Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου» με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία στο Μέγαρο Μουσικής, ενώπιον των ηθικών αυτουργών –εισαγόμενων και μη- για το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας, αποτελεί ξεκάθαρη διάψευση των όποιων ελπίδων διατηρούσαν πολίτες και επιστημονικές ενώσεις για παρέμβασή του, ώστε να ανασχεθεί η καταστροφική πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.



Μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός ήταν απών από τις έντονες διεργασίες στον τομέα της υγείας. Επέτρεψε να μπει «μαχαίρι» στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2014 ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, διακινδυνεύοντας το επίπεδο των παροχών προς τους πολίτες και τη δημιουργία συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης: καταβαράθρωση της χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία, καταβαράθρωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο μη βιώσιμο όριο των 2 δισ. ευρώ, καταβαράθρωση της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Με τον ιατρικό κόσμο σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ο οποίος έχει απευθύνει εκκλήσεις προς τον πρωθυπουργό ότι οι μεταρρυθμίσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μόνο υποβάθμιση θα φέρουν, ο κ. Σαμαράς επέλεξε να πάρει θέση στο πλευρό της τρόικας, της Task Force, και του μνημονιακότερου εκ των υπουργών του, κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, θα χαιρετήσει από το βήμα της Διάσκεψης, τη διάλυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και θα δώσει το «πράσινο φως» για τον οριστικό ενταφιασμό της. Από το κοινό θα γνέφει με ικανοποίηση ο Χορστ Ράιχενμπαχ της Task Force, καθώς το σχέδιο του Βερολίνου –ως επικεφαλής για τον Τομέα Υγείας- υλοποιείται κατά γράμμα από την ελληνική κυβέρνηση. Το λογιστικό κόστος για άλλη μία φορά υπερίσχυσε του ανθρώπινου.

Ο κ. Σαμαράς, επομένως, δε θα δικαιούται να παριστάνει ότι δεν γνώριζε την καταστροφή στη δημόσια υγεία, τις συνέπειες της οποίας θα έχουν υποστεί βάναυσα οι έλληνες πολίτες μέχρι τις επόμενες εκλογές, είτε είναι εθνικές, ευρωεκλογές ή αυτοδιοικητικές.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια θα εκφραστεί και θα είναι αμείλικτη για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς το χαστούκι στα εκλογικά ποσοστά της γαλάζιας παράταξης θα είναι το ηχηρότερο που έχει δεχθεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου