Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα ράντζα και οι φιέστες: Δύο κόσμοι σε απόσταση λίγων μέτρων


Τα ράντζα και οι φιέστες: Δύο κόσμοι σε απόσταση λίγων μέτρων


Αυτές είναι οι παράλληλες πραγματικότητες των ασθενών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και της κυβέρνησης με την Task Force στο Μέγαρο Μουσικής

Η Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα εφημερίας για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό».

Για μία ακόμα φορά τα ράντζα βγήκαν στους διαδρόμους και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά.

Συγκεκριμένα, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου δέχτηκε 52 ασθενείς, οι οποίοι μοιράστηκαν σε 31 κλίνες και 21 ράντζα. Γι αυτούς τους 52 ασθενείς, το απόγευμα και τη νύχτα υπήρχαν μόλις 2 νοσηλευτές ανά βάρδια.

Σε μικρή μόλις απόσταση την ίδια ημέρα, στο Μέγαρο Μουσικής, η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας και η Task Force προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η μεταρρύθμιση στην υγεία γίνεται προς όφελος των πολιτών. Η απάντηση στις εκατέρωθεν ευχαριστίες που έπεφταν «βροχή» μεταξύ Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, δινόταν μια στάση του μετρό πιο κάτω.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την πραγματικότητα, που είναι σκληρή για γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς και δεν μπορεί να καλυφθεί με μια φιέστα, όσο «υψηλού επιπέδου» κι αν είναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου