Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αβέβαιο το μέλλον των πολυϊατρείων

Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

Παρελθόν είναι πιθανόν να αποτελέσουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, στη νέα μορφή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), την ώρα που στο νέο ΕΟΠΥΥ σημαντικό βάρος θα πέσει στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Άγνωστο είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, εφόσον αποφασίσουν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα συνεχίσουν να εργάζονται σε πολυϊατρεία, αφού αναφορές του Υπουργού Υγείας στο 9ο Συνέδριο της ΕΣΔΥ δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά για το μέλλον των δομών αυτών.


Ο Άδωνις Γεωργιάδη χαρακτήρισε τα πολυϊατρεία (πρώην του ΙΚΑ νυν του ΕΟΠΥΥ), ως «άγκυρα» για τον Οργανισμό, που του κόβουν την ταχύτητα.
«Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό έχει ως βασικό στόχο, να μπορεί να κάνει τέτοιου είδους πράξεις, γιατί στην πραγματικότητα τα Πολυϊατρεία τον κρατάνε πίσω, είναι μία άγκυρα που του κόβουν την ταχύτητα. Την άγκυρα αυτή θα την πάρει το ΕΣΥ και θα την φτιάξει όπως θέλει και όπως νομίζει το κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως, δίνοντας το στίγμα του νέου ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για άμεση έναρξη συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αρχής γενομένης από τα ιδιωτικά ασφαλιστικά πακέτα για απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με κόστος μικρότερο από τις ιδιωτικές κλινικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου