Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΟΕΝΓΕ: δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα νοσοκομεία τον ΕΟΠΥΥ

ΟΕΝΓΕ: δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα νοσοκομεία τον ΕΟΠΥΥ
Δεν μπορούν να αναπληρώσουν  τα νοσοκομεία  τα ραντεβού των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος  υπογραμμίζει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός στην απεργία των συναδέλφων μας του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ,  «μιλώντας σήμερα στα τηλεοπτικά μέσα δήλωσε πως θα εκτρέψει στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων τους ασθενείς που δε μπορούν να εξεταστούν στον ΕΟΠΥΥ λόγω της απεργίας των γιατρών.


Φαίνεται πως ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καταλάβει τίποτα από τη λειτουργία του συστήματος υγείας στη χώρα μας και προφανώς οι εκπαιδευτές του στην Task Force δεν έχουν χρόνο να του εξηγήσουν τα αυτονόητα.

Θα του τα εξηγήσουμε λοιπόν εμείς:
Η εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων γίνεται κατόπιν ραντεβού, το οποίο λόγω των τεράστιων κενών σε γιατρούς ορίζεται μετά από αρκετούς μήνες, μερικές φορές μάλιστα ορίζεται μετά από ένα ολόκληρο χρόνο.
Δεν υπάρχει συνεπώς καμιά δυνατότητα να αναπληρώσουν τα Νοσοκομεία τα προβλήματα που προκαλούνται τώρα από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε λίγες μέρες θα γίνουν μόνιμα εξαιτίας της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ από την κυβέρνηση».

Ας μην παραπλανά λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης τους ασθενείς, συνεχίζει η ΟΕΝΓΕ και καταλήγει:
«Εάν πάλι ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει πως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός στην απεργία των συναδέλφων μας του ΕΟΠΥΥ τον πληροφορούμε πως πλανάται οικτρά. Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσει να το πράττει όχι ως συντεχνιακή νοοτροπία, αλλά ως αυτονόητη στήριξη στην ανάγκη της κοινωνίας για ένα πλήρες και δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου