Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εξηγήσεις Μακρή για την κινητικότητα στο χώρο της υγείας



Εξηγήσεις Μακρή για την κινητικότητα στο χώρο της υγείας
Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διευκρινίζει για τις μετατάξεις οδηγών του ΕΚΑΒ και προσωπικού
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Λάζαρου Μακρή έχει ως εξής :
«Σε ο, τι αφορά φημολογίες, και δημοσιεύματα περί κινητικότητας, στο χώρο της υγείας, η κατάσταση στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει ως εξής:

Πρώτον: Με βάση το νέο σχεδιασμό, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όχι μόνο δεν κλείνει – όπως ατυχώς υποστηρίζονταν από ορισμένες πλευρές – αλλά αναβαθμίζεται με νέες δομές και τμήματα στη βάση της τεκμηριωμένης πρότασης που κατέθεσε στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ.) ο Διοικητής της 5Ης Υγειονομικής  Περιφέρειας  κ. Λάζαρος Μακρής. Τούτο αποτελεί και μοναδική θετική εξαίρεση σε επίπεδο χώρας.
Δεύτερον: Στην περίπτωση που αποφασισθούν μετατάξεις οδηγών στο ΕΚΑΒ, αυτό θα αφορά στο σύνολο των οδηγών των Νοσοκομείων και όχι σε οδηγούς των Κέντρων Υγείας. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι παρακάτω δεσμεύσεις:
Δεν κινδυνεύει απολύτως κανείς με απόλυση. Η διαδικασία θα είναι κλειστή, εγγυημένη και με τις θέσεις άμεσα «κουμπωμένες» από το σημερινό στο νέο φορέα.
Δεν «ξεσπιτώνεται» κανείς
Δεν αλλάζουν μισθολογικά ή συνταξιοδοτικά δεδομένα
Οι μετατάξεις των οδηγών στο ΕΚΑΒ δεν αποδυναμώνουν το έργο στα Νοσοκομεία. Έχει ληφθεί ήδη πρόνοια παρεμβατικότητας των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών στον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ώστε τα Νοσοκομεία να είναι πλήρως καλυμμένα ως προς τις καθημερινές υποχρεώσεις.
Τρίτον: Στην περίπτωση που αποφασισθούν μετατάξεις στο υπόλοιπο προσωπικό των Νοσοκομείων – με εξαίρεση το ιατρικό προσωπικό – η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:
Όχι μόνο δεν μετακινείται κανείς εκτός νομού, όπως αρχικά η 5η Υγειονομική Περιφέρεια είχε ορίσει ως «κόκκινη γραμμή», αλλά οι όποιες μετατάξεις πραγματοποιηθούν θα αφορούν σε μετατάξεις εντός του ίδιου φορέα, δηλαδή μέσα στο ίδιο το Νοσοκομείο.
Οι μετατάξεις θα αφορούν σε «ανενεργείς ειδικότητες», όπως σε κόπτριες, γαζώτριες, σχεδιαστές, ελαιοχρωματιστές κ.λ.π., καθώς και σε ειδικότητες που καλύπτονται από υπηρεσίες outsourcing, όπως λ.χ. είναι η φύλαξη των Νοσοκομείων.
Αποσοβήθηκε ο υπαρκτός κίνδυνος να χάσουν εργαζόμενοι επισφαλείς θέσεις που κατέχουν σήμερα, με την δυνατότητα μετάταξης τους σε κενές και ασφαλείς κενές οργανικές που δημιουργήσαμε.
Ακριβώς για τους λόγους αυτούς με υπευθυνότητα προλαμβάνουμε σήμερα αντί να θεραπεύουμε αύριο και τονίζουμε ότι η μετάταξη των εργαζομένων διασφαλίζει απολύτως την εργασιακή τους προοπτική, χωρίς να αλλάζουν μισθολογικά ή συνταξιοδοτικά δεδομένα.
Έτσι, οι εργαζόμενοι κατηγορίας ΥΕ θα μεταταγούν σε κατηγορία ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και οι εργαζόμενοι κατηγορίας ΔΕ θα μεταταγούν σε κατηγορία ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.
Υπογραμμίζουμε, ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια με αίσθημα ευθύνης της αποστολής της, με επίγνωση της κατάστασης και σεβόμενη την αγωνία και την ανησυχία του κάθε εργαζομένου και κυρίως με τεκμηριωμένη πρόταση επιτυγχάνει αποτελέσματα καλύτερα και από τα όποια θετικά και ιδεατά σενάρια έχουν διατυπωθεί από όλες τις συνεργαζόμενες πλευρές μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου