Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη απεργιακή διαδήλωση υγειονομικών στην ΑΘΗΝΑ



Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα από χιλιάδες εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και την Πρόνοια στην Αθήνα μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ αντιδρώντας στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να διαλύσει τα Δημόσια νοσοκομεία και το Δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.


Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την πρόνοια και το ΕΚΑΒ, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου.


Έντονη ήταν η παρουσία εργαζομένων από νοσοκομεία της περιφέρειας που με όλα τα μέσα έφτασαν στην Αθήνα και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση αντιδρώντας ιδιαίτερα στην προσπάθεια κλεισίματος των νοσοκομείων τους μέσω των συνενώσεων.


Η διαδήλωση των Εργαζομένων στην Υγεία ενώθηκε με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς αρκετοί εκ των οποίων είναι επιστρατευμένοι και πορεύτηκαν από κοινού στο σύνταγμα και στη Βουλή.


Στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι στο δημόσιο που πήραν μέρος στη στάση εργασίας που κήρυξη η ΑΔΕΔΥ.


Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ιατρικών συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.






Στην απεργιακή συγκέντρωση ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σ. Κουτσιουμπέλης, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι σωματείων και ιατρικών συλλόγων.


Η απεργιακή συγκέντρωση εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης του αυταρχισμού και της σύλληψης συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου