Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση για την εξόφληση των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών σε Νοσοκομεία της 3ΗΣ ΥΠΕ

ΑΘΗΝΑ 9-9-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2042
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΚΟΙΝ.: 1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 22ΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΩΝ 3ης ΥΠΕ
Κύριε Υπουργέ,
Στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της 3ης ΥΠΕ (ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) οφείλονται τα Νυκτερινά, οι Αργίες και οι Υπερωρίες πολλών μηνών (από το μήνα Μάρτη) αν και είναι εγκεκριμένο σχετικό και επαρκές κονδύλι από το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας των παρατυπιών που έγιναν στον έλεγχο των ενταλμάτων από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) Θεσσαλονίκης.
Τον έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής υπέγραψε ως Τμηματάρχης και Διευθύντρια η ίδια υπάλληλος της ΥΔΕ, επειδή την συγκεκριμένη περίοδο που ελέχθησαν τα εντάλματα αναπληρούσε τον Διευθυντή.

Ο αρμόδιος Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε τα εντάλματα πληρωμής και από πληροφορίες και το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέδωσε αρνητική Απόφαση ως μη σύννομα εξαιτίας των ανωτέρων παρατυπιών στις υπογραφές.
Οφείλετε άμεσα αφενός να παρέμβετε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στην λειτουργία της ΥΔΕ και αφετέρου στους αντίστοιχους Διοικητές των Νοσοκομείων να υποβάλλουν άμεσα εκ νέου τα εντάλματα πληρωμής.
Δημιουργήθηκε αναστάτωση από την απρόσεκτη και πρόχειρη προσέγγιση της ΥΔΕ του μείζονος αυτού προβλήματος με αποτέλεσμα να οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους εργαζόμενους. Παράλληλα είναι έκδηλη η ανησυχία και αυτονόητη η παρέμβασή μας επειδή με τη χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθείται υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν τον έλεγχο στα χρονικά όρια που είναι διαθέσιμα προς εκταμίευση τα σχετικά κονδύλια.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ        ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου