Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακός σεισμός και τεράστια συλλαλλητήρια σε όλη τη χώρα

Η μεγάλη, σχεδόν καθολική, συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (18/9) στο δημόσιο, έχει μετατρέψει την απεργία σε ένα δημιουργικό και πρωτοφανή απεργιακό σεισμό, που συγκλονίζει απ' άκρου εις άκρον όλη την Ελλάδα, από το Ηράκλειο έως την Αλεξανδρούπολη.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και πρωτοφανής, ήταν η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη (18/9) σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Να υπογραμμίσουμε ότι μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ , παρά την εξαιρετική κρισιμότητα των περιστάσεων, διοργάνωσε χωριστή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.
Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, πέραν της καταδίκης κυβέρνησης και μνημονίων, έλαβε και μεγάλη αντιφασιστική διάσταση μετά τη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι, που είχε ως αποτέλεσμα τη στυγερή δολοφονία 34χρονου αγωνιστή της Αριστεράς.
Μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου η λαοθάλασσα κατέκλυσε και βούλιαξε το Σύνταγμα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Το απεργιακό πλήθος, που κατέκλυσε το Σύνταγμα, δεν έφυγε, όπως γίνεται συνήθως, από την πλατεία αλλά παρέμεινε στην κατεύθυνση μιας δυναμικής αγωνιστικής παρουσίας διαρκείας.
Στόχος, έλεγαν στελέχη της Αριστεράς, να γίνει η πλατεία Συντάγματος εστία και πόλος έλξης μιας μεγάλης πολυήμερης διάρκειας ειρηνική αγωνιστική διαμαρτυρία, που θα επιδιώξει να δώσει τη δική της συμβολή στην ανάπτυξη ενός μεγάλου εργατικού λαϊκού κινήματος και αντιφασιστικού μηνύματος για να φύγει η κυβέρνηση και να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν, ακόμα, ότι μια παρουσία διαρκείας μεγάλου πλήθους στο Σύνταγμα έχει καταστεί πιο εφικτή από το γεγονός ότι την Τετάρτη το απόγευμα (8:00 μ.μ.) υπάρχει μεγάλη συναυλία στην Αθήνα και στο Πολυτεχνείο, αφιερωμένη στη Δημόσια Παιδεία, ενώ την Πέμπτη (18/9) είναι η δεύτερη μέρα γενικής απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο.
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Όλος ο δημόσιος τομέας έχει παραλύσει:Στην 48ωρη απεργία μετέχουν, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που ξεκινούν από σήμερα 48ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έλληνες αρχαιολόγοι, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων που από χθες ξεκίνησαν τριήμερη απεργία, καθώς και πλήθος εργαζομένων από το δημόσιο τομέα.
Οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ, και στο υπ. Εργασίας συνεχίζουν τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου