Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Εργασίας κο. Β. Κεγκέρογλου

ΑΘΗΝΑ 24-9-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2129

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ επανειλημμένως ζήτησε συνάντηση με τον αρμόδιο για την Πρόνοια Υφυπουργό Εργασίας για να θέσει ζητήματα που απασχολούν το μέλλον των Δημοσίων Υπηρεσιών Πρόνοιας και των Προνοιακών Υπαλλήλων.

Ο πρώην Υφυπουργός κος Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να συναντηθεί με την ΠΟΕΔΗΝ. Ο νυν Υφυπουργός κος Κεγκέρογλου αποδέχθηκε το αίτημα και την Δευτέρα 23/9/2014 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έθεσε τα εξής ζητήματα:
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΑΡΓΙΕΣ – ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
Οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες δεν έχουν πληρωθεί τις Αργίες, τα Νυχτερινά και τις Υπερωρίες του τρέχοντος έτους και σε πολλές περιφερειακές Μονάδες οφείλονται τα δεδουλευμένα εκτός του τρέχοντος έτους και του τελευταίου τριμήνου του έτους 2012.
Ο Υφυπουργός Εργασίας αποδέχθηκε το δίκαιο του αιτήματος και επιτόπου συντάχθηκε τροπολογία η οποία δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθεί προς ψήφιση σε άσχετο Νομοσχέδιο την Πέμπτη 26/9/2013. Σας κοινοποιούμε την τροπολογία. Η ψήφιση της διάταξης που θα παρακολουθούμε, επιλύει ένα από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους Προνοιακούς εργαζόμενους.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Τέθηκε το ζήτημα των συγχωνεύσεων βάσει του Ν.4109/2013. Η εφαρμογή θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των Προνοιακών Υπαλλήλων (Διαθεσιμότητες – μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις). Ο Υφυπουργός Πρόνοιας ανέφερε ότι αξιολογούνται οι Μονάδες και μέσω της αξιολόγησης προκύπτουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Οπότε θα χρειαστούν ενίσχυση σε προσωπικό. Ως εκ τούτω δεν θα συμμετάσχουν στις διαθεσιμότητες.
Επίσης τόνισε ότι θα υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας για την αποφυγή των μετακινήσεων σε μεγάλες αποσπάσεις.
Οι συγχωνεύσεις θα υλοποιηθούν έως τέλος του μήνα με βάσει του Ν.4144/2013 και τα Διοικητικά Συμβούλια θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες. Θα εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση που θα προβλέπει την συμμετοχή αιρετού εκπροσώπου έπειτα από καθολική ψηφοφορία.
Στην πρώτη εφαρμογή θα συμμετέχουν στις Συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων οι Πρόεδροι των Σωματείων με δικαίωμα λόγου.
Θα δοθεί σε επικείμενο Νομοσχέδιο μερική αυτονομία στις Συγχωνευμένες Μονάδες με συντονιστή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που προέρχεται από το Νομό που είναι ανεπτυγμένη η Μονάδα.
Θα υπάρξει από το Υπουργείο Πλαίσιο Οργάνωσης βάσει του οποίου οι Διοικήσεις θα συντάξουν τους Οργανισμούς. Θα δοθεί στην ΠΟΕΔΗΝ για διαβούλευση.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έθεσε το ζήτημα της ανάπτυξης του Ιδιωτικού Τομέα και της παράδοσης της Πρόνοιας στις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.
Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση των χρηματοδοτούμενων Μ.Κ.Ο. και ανάλογη χρηματοδότηση με προστασία και ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις η Κυβέρνηση μεθοδεύει τη συρρίκνωση του κράτους ΠΡΟΝΟΙΑΣ για να ξεφορτωθεί τις κοινωνικές δαπάνες στα ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ των αλλεπάλληλων βάρβαρων μέτρων.
Γι' αυτό οι Μονάδες συρρικνώνονται και συγχωνεύονται. Στις Μνημονιακές δεσμεύσεις 12.500 Δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε Διαθεσιμότητα το επόμενο έτος εκ των οποίων 11.000 θα απολυθούν. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ.
Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου