Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γεωργιάδης στη REAL: Να δεις τι σου ‘χω γα μετά…

Προκλητικός για μια ακόμα φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σημερινή συνέντευξη στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας REAL. Μιλά με απαξίωση για τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς λέγοντας ότι «Ούτε 80 100 άνθρωποι δεν μαζεύονται την ημέρα. Τους κερνάμε και πορτοκαλάδα μην τους χτυπήσει ο ήλιος...»

Δηλώνει εμμονή στις μνημοαςνιακές συνταγές λέγοντας ότι « Όταν ήρθαν τα κλιμάκια της τρόικας στο υπουργείο την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσαν ότι από τα 10 που μου είχαν ζητήσει εγώ έκανα 15. Όταν με ρώτησαν πώς γίνεται και πάτε τόσο γρήγορα , τους είπα μα εγώ δεν τα κάνω για εσάς εγώ τα κάνω γιατί τα χρειάζεται η χώρα μου…».
Ταυτόχρονα είναι σαφής για τη συνέχιση των μνημονιακών επιλογών για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων στην περιφέρεια αφού σε σχετική ερώτηση λέει ότι «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνουν συγχωνεύσεις και αλλαγές ρόλου σε νοσοκομεία και στην περιφέρεια. Η αξιολόγηση και τα σχέδια θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει τις αλλαγές σε όλη τη χώρα.»
Για να ην υπάρχει μάλιστα καμία αυταπάτη για το μέλλον των υπόλοιπων εργαζομένων στην περιφέρεια αφήνει το σαφή υπαινιγμό ότι τα νούμερα των διαθεσιμότητων στην περιφέρεια δεν θα έχουν καμία σχέση με όσα αρχικά υπολογίζονταν αλλά θα εκτιναχθούν στα ύψη, δηλώνοντας ότι «Εμείς ως δέσμευση, στο πρώτο κύμα κινητικότητας είχαμε να βάλουμε γύρω στους 1.000 εργαζόμενους. Βάλαμε 1.670. Το υπουργείο Υγείας ήταν πάνω από τον στόχο. Το ίδιο θα κάνουμε και στη δεύτερη φάση. Υπολογίστε άλλους τόσους. Ωραίους στόχους έχει ο μνημονιακός υπουργός. Να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους…
Η μαχητική διαδήλωση χιλιάδων υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη, το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, όταν το μπλοκ των υγειονομικώ πορεύονταν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική παρουσία ιδιαίτερα των εργαζομένων στο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και του Παναγία αποτελούν την μοναδική απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη και δείχνουν το δρόμο του αγώνα ως μοναδική διέξοδο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και στην Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου