Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Λιβαδειά

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Λιβαδειά

Μάλιστα το Ε.Κ. Λιβαδειάς συμμετείχε στην 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο «αντιδρώντας απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων που παράγουν λουκέτα, δημιουργούν στρατιές ανέργων και εξαθλιώνουν την κοινωνία».

«Η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι μεγάλη. Δεν πλήττονται μόνο η παιδεία και η υγεία αλλά όλοι οι τομείς. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θεωρούμε ότι η κοινωνία πρέπει να πάρει πάνω της την κατάσταση και αγωνιστεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλο τα λαό σε αυτόν τον αγώνα», σημείωσε η γραμματέας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά ενώ έκανε γνωστό ότι για αύριο οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση για να επανακαθορίσουν τη στάση τους σχετικά με την απεργία που ήδη βρίσκεται στην 4η μέρα.


Από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Κόκκινος δήλωσε σχετικά: «Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στους χώρους της παιδείας, της υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκηση δίνουμε έναν αγώνα για αν σταματήσει η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Παράλληλα κάλεσε την κοινωνία να σταθεί δίπλα στον αγώνα των εκπαιδευτικών. «Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν», είπε και τόνισε ότι «δεν πρέπει να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.


Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στα προβλήματα των σχολείων υπογραμμίζοντας ότι η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται, τα ολοήμερα οδηγούνται σε κατάργηση, υπάρχει ακόμα το πρόβλημα με το προσωπικό καθαριότητας και την ίδια στιγμή οι αποσπάσεις είναι ελάχιστες, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ανύπαρκτες και οι αναπληρωτές ελάχιστοι.
http://viotianet.gr
«Στο στόχαστρο δεν είναι μόνο η παιδεία, είναι και η υγεία και γενικά όλος ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας. Στρατευόμαστε όλοι σήμερα σε ένα κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο γα μας και για τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου ΛιβαδειάςΚώστας Σταμέλος





«Για πρώτη φορά σήμερα όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν ξεπεράσει αγκυλώσεις κομματικές ή άλλες κεντρικά κατευθυνόμενες γραμμές και δίνουν ένα κοινό αγώνα¨, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας και πρόσθεσε: « Έχουμε δημιουργήσει ένα συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων και τους καλούμε όλους άνεργους και εργαζόμενους σε συστράτευση για να αντισταθούμε στα αντιλαϊκά μέτρα. Τα προβλήματα δεν είναι κλαδικά, αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ελπίδα. Στο επόμενο κάλεσμα πρέπει να είμαστε χιλιάδες και στο επόμενο να έχουμε αλλάξει αυτή την πολιτική».
http://viotianet.gr
Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ο αντιπρόεδρος Τάκης Οικονόμου εξέφρασε για άλλη μια φορά την συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας οι οποίοι με τον αγώνα που κάνουν, με την απεργία διαρκείας στην οποία βρίσκονται δίνουν ένα μάθημα στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το τι πρέπει να κάνουν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η βάση, οι εργαζόμενοι και ο λαός θα ανατρέψουν αυτού του είδους τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν».





Αγώνες και καταδίκη της δολοφονίας του 34χρονου


Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς χαρακτήρισε την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς ως μια από τις μεγαλύτερες επισημαίνοντας ότι με μεγάλη συμμετοχή ήταν και οι συγκεντρώσεις στο σύνολο της χώρας.


«Αυτό δείχνει ότι πραγματικά ο κόσμος είναι αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή», είπε ο κ. Σταθάς και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος πρέπει να είναι πάντα στο δρόμο και να διεκδικεί ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Ο λαός πρέπει να αγωνίζεται συνεχώς και να διεκδικεί το δίκιο του απέναντι σε αυτούς που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση της πείνας και των συσσιτίων».


Ο Γ. Σταθάς δεν παρέλειψε να καταδικάσει «τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής», επισημαίνοντας πως «αν επαληθευτούν οι μέχρι τώρα πληροφορίες τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή» και ότι κάποιοι «πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη δυστυχία του κόσμου και να τον οδηγούν σε κατάσταση εμφυλίου». Και κατέληξε: «Μετά τους μετανάστες βλέπουμε ότι επεκτείνουν την δράση τους και κατά των ελλήνων. Αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι όσοι τους στηρίζουν».





Την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα καταδίκασε από το ΕΕΚ και ο συνδικαλιστήςΣωτήρης Παπαδημητρίου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλω την στυγνή δολοφονία του 34χρονου από τη Χρυσή Αυγή, από αυτό το μόρφωμα, τη συμμορία που προστατεύει τα συμφέροντα των αφεντικών του, τους εφοπλιστές για να μη φορολογηθούν, τους τραπεζίτες για να μη ελεγχθούν του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα δολοφονεί ανθρώπους του κινήματος σε μια στιγμή μάλιστα που το κίνημα προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση και τα μέτρα της».






Καθηγητές





Να σημειωθεί δε ότι σε πολύ υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε και χθες στη Βοιωτία η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση ωστόσο σημειώθηκε μια μικρή πτώση στο 80% από το 94% που ήταν την πρώτη ημέρα.


«Ουσιαστικά μιλάμε για καθολική συμμετοχή», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας Χρήστος Δαμιανίδης ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του να συνεχίσουν τον αγώνα και όσους ακόμα δεν απεργούν να συμμετάσχουν σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.


«Το κύριο αίτημά μας είναι ένα δημόσιο σχολείο με ολόπλευρη γνώση και μόρφωση», είπε και πρόσθεσε «δυστυχώς όμως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα σχολείο με κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση ένα σχολείο της αγοράς».


Ακόμα αναφέρθηκε και στις τρείς ενημερωτικές συναντήσεις που έγιναν με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στη Λιβαδειά, την Αλίαρτο και τα Άσπρα Σπίτια.


Όπως έκανε γνωστό οι γονείς δήλωσαν την συμπαράστασή τους η οποία «μένει να φανεί και στην πράξη.


Χθες το πρωί οι καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στη Λιβαδειά και στη συνέχεια έκαναν πορεία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Επίσης η ΟΛΜΕ με σχετική ανακοίνωση χαιρετίζει «τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς καθηγητές και καθηγήτριες γιατί με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γεν. Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες» και τονίζει ότι «η Κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας, διαφορετικά θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της».


Τέλος το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου. Όπως έγινε γνωστό στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης ενώ θα εκδοθούν κουπόνια για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών τα οποία θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου