Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ζέττα Μ. Μακρή απαντά στο δημοσίευμα για αυξημένο κόστος ταξιδιού


Φωτογραφία για Η Ζέττα Μ. Μακρή απαντά στο δημοσίευμα για αυξημένο κόστος αξιδιούΜε αφορμή την χθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα politischios.gr άρθρου με τίτλο «Παντού περικοπές, στα Υπουργεία υπερβολές», στο οποίο γίνεται λόγος για αυξημένο κόστος του ταξιδιού για τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου στην 63η Σύνοδο της Επιτροπής του Περιφερειακού Γραφείου για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:


Οι δαπάνες και η αποζημίωση των υπηρεσιακών ταξιδιών ρυθμίζονται αναλυτικά στο ν.2685/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, από τον οποίο δεν υπήρξε καμία παρέκκλιση. Εξάλλου, τα ποσά της ημερήσιας αποζημίωσης που δικαιούνται οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι του Υπουργείου καθορίζονται σαφώς από το άρθρο 17 και τα επόμενα του εν λόγω νόμου, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο μετακινούμενος.

Όσον αφορά στα εισιτήρια για τη μετάβαση και επιστροφή, η τιμή που επιλέχθηκε ήταν η χαμηλότερη τη δεδομένη στιγμή της κράτησης, με μια αεροπορική εταιρεία που εξασφαλίζει την απαιτούμενη ποιότητα και ασφάλεια


. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος τρόπος μετακίνησης συστήνεται από την Οργανωτική Επιτροπή της Συνόδου, στο σχετικό Οδηγό Συμμετεχόντων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής και έγκαιρη άφιξη τους στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, καθώς ο που παρέχει λεωφορεία για την μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο.

Ως προς τη διαμονή, σας γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία που έχουν την δυνατότητα να μείνουν οι συμμετέχοντες προτείνονται από την ίδια την Οργανωτική Επιτροπή της Συνόδου. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επιλέχθηκε καθώς σε αυτό διεξάγονται όλες οι εργασίες της 63ης Συνόδου της Επιτροπής του Περιφερειακού Γραφείου για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η επιλογή κάποιου άλλου ξενοδοχείου, θα συνεπαγόταν μεγαλύτερη δυσκολία στις μετακινήσεις, καθώς και επιπλέον κόστος για την κάλυψή τους.

Αφορά  Xίος: 5000 ευρω το 4ημερο ταξίδι της Ζ. Μακρή
Tromaktiko


newsnow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου