Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στον αέρα οι επανατοποθετήσεις λόγω απουσίας κενών οργανικών θέσεων στους περισσότερους κλαδους;

Το γνωστό σκίτσο με τη νοσηλεύτρια και τον μηχανοδηγό του ΟΣΕμάλλον σκέφτεται να εφαρμόσει το Υπουργέιο Υγείας και η συγκυβέρνηση για να ''επανατοποθετήσει'' στην περίπτωση των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητες στα Νοσοκομεία που έβαλε λουκέτο.

Το λέμε αυτό, γιατί παρά το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει καθημερινά ότι θα επιστρέψουν ξανα μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, μέχρι σήμερα δεν έχει συστήσει αντίστοιχες οργανικές θέσεις σε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Περιφέρειας περα από τις 287 που αντιστοιχούν μάλλον σε εργαζόμενους του πρωην 7ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ.
Θα αναρωτηθεί κανείς ποιοες είναι οι 1850 θέσεις που συνεχώς αναφέρεται ο κ. Γεωργιάδης.
Η αδυναμία να απαντήσει στη Βουλή αλλά και σε διοικητές Νοσοκομείων σε χθεσινή σύσκεψη, αν οι θέσεις αυτές αντιστοιχούν στους κλαδους εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οδηγεί στο συμπερασμα ότι αναφέρεται σε κενές θέσεις που υπάρχουν σε κάοια Νοσοκομεία.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, είναι προφανές ότι με εξαίρεση Νοσηλευτικό προσωπικό και ίσως κάποιες θέσεις γιατρών, των οποίων οι κενές θέσεις δεν καταγήθηκαν με μνημονιακό νόμο, όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα αφού οι κενές θέσεις στους υπολοιπους κλαδους έχουν καταργηθεί και έτι οι διαβεβαιώσεις του Γεωργιάδη να μείνουν μετέωρες.
Δυστυχώς, αν συμβεία αυτό, δεν μπορούμε να πουμε ότι η ''διάψευση'' του Άδωνι Γεωργιάδη μας χαροποιεί, αφού αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει πιθανόν σε απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου