Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ξεκινά στις 20 Μαρτίου το ΠΕΔΥ, αλλά μετά τις 24/3 για τους ασθενείς


Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία του ΠΕΔΥ και το ενδιαφέρον είναι στραμένο στα “εγκαίνια” της Πέμπτης 20 Μαρτίου με το άνογμα των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, κάτω από τη νέα ταμπέλα που θα αναγράφει Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας – ΠΕΔΥ.

Στο υπουργείο Υγείας οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά το μεγάλο αγκάθι είναι οι μεγάλες ελλείψεις που θα υπάρχουν σε δεκάδες πολυιατρεία, αφού το ιατρικό προσωπικό θα είναι μειωμένο σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς του ΕΟΠΥΥ.
Οι ελλείψεις είναι ακόμα μεγαλύτερες, αν σκεφθεί κανείς ότι τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, καλύπτοντας όχι μόνο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τους ανασφάλιστους.

Τα 120 πολυιατρεία θα ανοίξουν την Πέμπτη , αλλά ασθενείς θα δέχονται από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα πρέπει προηγηθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται στις δομές του ΠΕΔΥ (πολυϊατρεία, Κέντρα Υγείας) για εξετάσεις και συνταγογράφηση φαρμάκων.

Σε κάθε μονάδα θα οριστεί τουλάχιστον ένας γιατρός υποδοχής – γενικός γιατρός και παθολόγος που δέχεται χωρίς τηλεφωνικό ραντεβού κυρίως τα έκτακτα περιστατικά.

Οι υπόλοιποι γιατροί θα δέχονται πολίτες μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, όπως ίσχυε έως τώρα. Ωστόσο μέχρι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο προγραμματισμός των ραντεβού μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου), όλοι οι γιατροί θα δέχονται χωρίς ραντεβού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου