Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μεγάλο τσεκούρι στους μισθούς του Δημοσίου – Κόβονται 7 επιδόματα Μεγάλο τσεκούρι στους μισθούς του Δημοσίου – Κόβονται 7 επιδόματα

Μεγάλο τσεκούρι στους μισθούς του Δημοσίου – Κόβονται 7 επιδόματαΝέο μεγάλο μαχαίρι μπαίνει στους μισθούς του δημοσίου με μόνο τον βασικό μισθό να μπαίνει εκτός. Στο στόχαστρο μπαίνουν 7 επιδόματα διαφόρων ειδών. Για εξορθολογισμό μιλάει το υπουργείο καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές από υπουργείο σε υπουργείο ωστόσο η ουσία είναι ότι χιλιάδες υπάλληλοι θα δουν μεγάλες μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές.

Στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον οι εξτρά αμοιβές που έχουν να κάνουν με τα οδοιπορικά, τα εκτός έδρας, τη συμμετοχή σε επιτροπές, συμβούλια ή ομάδες εργασίας, αλλά και οι υπερωρίες, τα νυχτερινά, η εργασία πέραν του πενθήμερου και οι αμοιβές για τις λεγόμενες έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.
Σήμερα, είναι αλήθεια, οι διαφορές είναι μεγάλες από υπουργείο σε υπουργείο και από υπηρεσία σε υπηρεσία. Ενώ ο μέσος όρος στα οδοιπορικά του δημοσίου είναι στα 29 ευρώ, υπάρχουν υπάλληλοι , όπως αυτοί του ΕΛΓΑ που παίρνουν 40 ευρώ, 56 ευρώ οι μηχανικοί του δημοσίου, 59 ευρώ οι ελεγκτές του ΓΛΚ και 94 οι ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κάπου εδώ μπαίνει και το ψαλίδι. Δεν υπάρχει βέβαια καμία περίπτωση να αυξηθεί ο μέσος όρος των υπαλλήλων του δημοσίου. Αντίθετα οι υπάλληλοι που σήμερα απολαμβάνουν μεγαλύτερες αποδοχές θα τις δουν να μειώνονται ως και πάνω από 50%.
από newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου