Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα ΟΕΝΓΕ στο συλλαλητήριο της Κυριακής


Κάλεσμα ΟΕΝΓΕ στο συλλαλητήριο της Κυριακής


Σε μαζική συμμετοχή όλων των νοσοκομειακών γιατρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή έξω από την Βουλή στις 6.30 το απόγευμα καλεί η ΟΕΝΓΕ, ζητώντας την απόσυρση των καταστροφικών μέτρων όπως τα χαρακτηρίζει που συμφωνήθηκαν μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.


Επίσης η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, καλεί τους γιατρούς, στη διοργάνωση Συλλαλητηρίου Καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, 1η Απριλίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει νέες ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέλος καλεί τον κλάδο να δώσει το παρόν και σστη διοργάνωση Γενικής Απεργίας, την Τετάρτη, 9 Απριλίου.

Στο νομοσχέδιο σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν και στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα αφορούν στα Νοσοκομεία, τους οδηγούς ασθενοφόρων, τους φαρμακοποιούς, τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για τερατώδεις ρυθμίσεις, οι οποίες θα δώσουν ακόμη ένα πλήγμα στην περίθαλψη του ελληνικού πληθυσμού». Για την διαδικασία του κατεπείγοντος, η ΟΕΝΓΕ, αναφέρει ότι «πρόκειται για διαδικασία που καθιστά αδύνατο σε δεκάδες κοινωνικούς φορείς να εκθέσουν θεσμικά τις απόψεις τους, ενώ οι βουλευτές του κοινοβουλίου αδυνατούν να μελετήσουν τις αμέτρητες κρυμμένες παγίδες που η τρόικα υπαγόρευσε και θα βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια. Η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλου είναι ενδεικτική των αντιδράσεων στην εκτροπή που συντελείται. Κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει πως το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί προανάκρουσμα ενός νέου μνημονίου μετά τις ευρωεκλογές» καταλήγει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου