Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κλειστά χειρουργεία το πρωί, ανοικτά όμως το απόγευμα για τους έχοντες

Κλειστά χειρουργεία το πρωί, ανοικτά όμως το απόγευμα για τους έχοντες
Με κλειστά χειρουργεία, λόγω έλλειψης προσωπικού, θα ξεκινήσει το νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων το υπουργείο Υγείας.

Μετά την καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημ. Βαρνάβα ότι εκατοντάδες χειρουργικές αίθουσες στα Νοσοκομεία της χώρας παραμένουν κλειστές από έλλειψη προσωπικού και υλικών, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ εκφράζουν τη σφοδρή τους αντίθεση στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας  να θεσµοθετήσει τη λειτουργία των

απογευµατινών χειρουργείων επί πληρωµή, τη στιγμή που μόνο στο δικό τους νοσοκομείο είναι κλειστή η νέα χειρουργική πτέρυγα με τρεις υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Σε πολυνοµοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, προβλέπεται n δυνατότητα λειτουργίας απογευµατινών χειρουργείων επί πληρωµή! ∆ηλαδή n δυνατότητα σε όσους έχουν να πληρώσουν να χειρουργούνται στα δηµόσια νοσοκοµεία το απόγευµα. Την ίδια στιγµή, από έλλειψη προσωπικού και υλικών παραµένουν κλειστά δεκάδες χειρουργικά κρεβάτια και αίθουσες. Για του λόγου την αλήθεια, στο νοσοκοµείο µας, (Αµαλία Φλέµιγκ) µια ολόκληρη πτέρυγα µε τρεις πλήρως εξοπλισµένες χειρουργικές αίθουσες είναι κλειδωµένες".


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου