Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Τσουνάμι» κινητικότητας στην Υγεία με νέα τροπολογία

«Τσουνάμι» κινητικότητας στην Υγεία με νέα τροπολογία
Νέο κύμα κινητικότητας έρχεται στην Υγεία, μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο. Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης και στενός φίλος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει την ένταξη στο καθεστώς της διαθεσιμότητας  για τους γιατρούς των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, φυλάκων – νυχτοφυλάκων και το μη ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων Κρεστένων και Θώρακος Πάτρας.


Σύμφωνα με την τροπολογία, η οποία έγινε όπως ήταν αναμενόμενο αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη:

--Οι γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ μπαίνουν σε μηνιαία διαθεσιμότητα και καλούνται μέσα σε 7 μέρες να υποβάλουν αίτηση για ένταξη σε νέες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Θα πρέπει, παράλληλα, να καταθέσουν βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχουν κλείσει το ιδιωτικό τους ιατρείο.


--Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν οι φύλακες και νυχτοφύλακες υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) που υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία. Μετά το τέλος της μηνιαίας διαθεσιμότητας, θα τοποθετηθούν σε θέσεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης στον φορέα που υπηρετούν.


--Το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της ΝΔ Ελλάδος «Ο Άγιος Λουκάς» συγχωνεύεται με το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας. Το μη ιατρικό προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα από τις 8 Απριλίου και στη συνέχεια μετατάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας σε κενές οργανικές θέσεις του αντίστοιχου κλάδου σε οργανική μονάδα της έδρας όπου ανήκε η καταργούμενη μονάδα.


--Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων καταργείται και μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας. Το μη ιατρικό προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα από τις 8 Απριλίου.


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου