Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Υπάρχει σχέδιο για διαθεσιμότητα των καθαριστριών και φυλάκων στα Νοσοκομεία;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο του Σωματείου μέσα στο 2013 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εκτός των οδηγών και οι κλάδοι της καθαριότητας και της φύλαξης.
Αν η πληροφορία αυτή είναι ακριβής τότε το σχέδιο κατάργησης κλάδων στα Νοσοκομεία και η παραχώρηση αυτών των υπηρεσιών πλήρως σε ιδιώτες είναι προ των πυλών.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική χρειάζεται ένας συντονισμένος αγώνας ενάντια στη διάλυση Νοσοκομείων και υπηρεσιών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαθεσιμότητες που μπορεί να μετατραπούν και σε απολύσεις.
Δείτε τι αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα από τη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας.
Σε ότι αφορά την επικείμενη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, σας κάνουμε γνωστό ότι χθες το πρωί  ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε ο κος Κατσίβελλας,  τηλεφωνικά γνωστοποίησε στον  Πρόεδρο του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλο, τις προχθεσινές σχετικές αποφάσεις του ΚΕΣΥΠΕ, που έχουν ως εξής:
    - Σε ότι αφορά την επικείμενη διαδικασία της διαθεσιμότητας, σ΄ αυτήν μπαίνουν, μέσα στην χρονιά που διανύουμε, οι ειδικότητες των ΟΔΗΓΩΝ, των ΦΥΛΑΚΩΝ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ και των ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ.
    - Για τους ΟΔΗΓΟΥΣ αποφάσισαν την ένταξη όλων στο ΕΚΑΒ, ανεξαρτήτως προσόντων, διατηρώντας έτσι όλοι την ΔΕ Κατηγορία που σήμερα κατέχουν.
    - Για δε τους ΦΥΛΑΚΕΣ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ και τους ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, αποφάσισαν να ενταχθούν όλοι στα Νοσοκομεία όπου υπηρετούν και μάλιστα σε θέσεις ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, θέσεις που θα συσταθούν γι΄ αυτόν τον σκοπό.

http://www.ygeionomikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου