Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στο ΕΚΑΒ μεταφέρονται οι οδηγοί των νοσοκομείων


Στο ΕΚΑΒ μεταφέρονται οι οδηγοί των νοσοκομείων


Στο στόχαστρο έβαλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τους οδηγούς των Νοσοκομείων και συλλέγει τα υπηρεσιακά τους στοιχεία προκειμένου εν συνόλω να τους διαθέσει στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία επισημαίνει ότι οι οδηγοί Τεχνικού των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται για το ΕΚΑΒ (ΔΕ πληρωμάτων Ασθενοφόρων). Στα Νοσοκομεία είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση δρομολογίων (εσωτερικές διακομιδές, μεταφορές υλικών, φαγητού, αίματος  κ.α.).


Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στοχοποιημένες είναι και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων (Διοικητικές, Τεχνικές Υπηρεσίες, πλυντήρια, μαγειρεία κα) προκειμένου να τεθεί μεγάλος αριθμός του υπηρετούντος προσωπικού σε Διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου, αναφέρει ακόμα ότι μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων. «Δεν θα επιτρέψουμε, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, να μετατρέψει ο Υπουργός Υγείας τους Υγειονομικούς σε πειραματόζωα προς Διαθεσιμότητα προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Στα Νοσοκομεία απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ο Υπουργός Υγείας διαλύει «χαιρέκακα» το Δημόσιο Τομέα Υγείας. Στις στάχτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας κτίζει το μνημονιακό του προφίλ».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τους κινδύνους που θα προκύψουν από την κινητικότητα στα δημόσια ψυχιατρεία «Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, στηρίζουν το Σύστημα Ψυχικής Υγείας σε ποσοστό 80%, σε περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξανόμενες. Η πληρότητα των κλινικών τους είναι 150% όπως και των Ψυχιατρικών Τομέων των Γενικών Νοσοκομείων. Η κατάργησή τους θα οδηγήσει τους ψυχικά πάσχοντες ασθενείς να φιλοξενούνται στα παγκάκια και στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ. Ανθρωποφαγία της κυβέρνησης που πρέπει να αποτρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου