Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείται» και σε ΦΕΚ!

Πρόκειται για μια από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις, να κλάψεις ή να ανησυχήσεις. Γιατί είναι άλλο ένας Υπουργός να εκφράζει την άποψη ότι η κριτική μπορεί να βλάψει και άλλο να την απαγορεύει, με απόφαση του, δημοσιευμένη και σε ΦΕΚ!

Αλλά φαίνεται πως επί «Υπουργείας» Άδωνι Γεωργιάδη έχουμε να δούμε πολλά. Ο λόγος για την απόφαση του Υπουργού Υγείας για την «Τροποποίηση-συμπλήρωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού κέντρου (ΩΚΚ)», η οποία δημοσιεύεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 2950 και ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2013.


Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρεται στο άρθρο 43 και την παράγραφο 2κα, μεταξύ των πειθαρχικών παραπτωμάτων είναι και «Η άσκηση κριτικής των πράξεων των οργάνων Διοίκησης του Κέντρου δημοσίως με σκόπιμη χρήση εν γνώσει προφανώς ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης προφανώς ψευδών πληροφοριών, αρνητικής και προσβλητικής κριτικής ή σχολίων σε ιστολόγια στο διαδίκτυο».
Και αν θα μπορούσε να είναι κατανοητό το επιλήψιμο της δημοσίευσης ψευδών ή ανακριβών στοιχείων και προσβλητικών χαρακτηριστικών, η «ποινικοποίηση» της αρνητικής κριτικής είναι δυνατόν να ανοίξει «τον ασκό του Αιόλου». Καταρχήν, από πότε η κριτική επιφέρει πειθαρχικές διώξεις και κατά δεύτερο, τι θεωρείται αρνητική κριτική και τι «εποικοδομητική»;

Ουδείς γνωρίζει... μάλλον…
Τώρα, αν δεν μας πιστεύεται, δείτε το ΦΕΚ, που επισυνάπτεται παρακάτω.

 http://www.virus.com.gr
Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου