Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- Σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στη σύσταση κλάδου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), προκειμένου να απορροφηθούν σε αυτές οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία, που παρουσιάζει
 Το Βήμα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο, Σάββατο, μία ημέρα μετά την έναρξη του διαλόγου της αρμόδιας επιτροπής των γιατρών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι η ανάγκη δημιουργίας στη χώρα ενός δημόσιου, ενιαίου και ολοκληρωμένου συστήματος παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, απαιτεί τη σύσταση κλάδου ΠΕ ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ).

Επιπρόσθετα, κρίνεται απαραίτητη η σύσταση και των κλάδων που αφορά υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό. Η καταβαλλόμενη μισθοδοσία στο προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011, δηλαδή θα πληρώνονται από τον φορέα που προέρχεται ο καθένας (ΙΚΑ, ΤΣΑΥ κ.ά.).

Οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό τοποθετούνται με απόφαση του διοικητή κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου και κατόπιν προηγούμενης αξιολόγησης των αναγκών του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιφέρειάς του. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα να καλύπτονται τα κενά από επικουρικό προσωπικό σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Newsroom ΔΟΛ

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ygeianet: Για να δείτε το κείμενο της τροπολογίας κάντε κλικ εδώ

Ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου