Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Επιπλέον κρεβάτια σε λειτουργία στις ΜΕΘ

Γεωργιάδης: Επιπλέον κρεβάτια σε λειτουργία στις ΜΕΘ Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Σε πλήρη λειτουργία είναι 542 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) από χθες δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι « μετά την εφαρμογή της κινητικότητας και τη μεταφορά προσωπικού, καθώς και μετά την πρόσληψη των εργαζομένων μέσω

του ΚΕΕΛΠΝΟ, από χθες έχουμε σε πλήρη λειτουργία 542 κρεβάτια. Έχουμε δηλαδή 100 και πλέον κρεβάτια επιπλέον από όσο είχαμε πέρυσι τέτοια μέρα. Έχουμε 140 κρεβάτια περισσότερα από τη μέρα που παραλάβαμε και περίπου 30 κρεβάτια περισσότερα από όσα είχαμε φτάσει ποτέ στην ιστορία μας. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι χωρίς να ξοδέψουμε λεφτά των φορολογουμένων, μόνο με ορθότερη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και των πόρων, μπορούμε να λύνουμε σημαντικά προβλήματα. Για αυτό και τις μεταρρυθμίσεις θα τις συνεχίσουμε».

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την αύξηση των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας ως «ένα πραγματικό υπόδειγμα του πώς οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των ανθρώπων. Πέρυσι, το Δεκέμβριο του 2012, είχαμε σε λειτουργία 436 κρεβάτια ΜΕΘ. Την ημέρα την οποία ήρθαμε στο Υπουργείο, είχαμε περίπου 400. Από 400 που τα παραλάβαμε, είχαμε ως κεντρικό στόχο να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο που είχε φτάσει ποτέ η χώρα, που ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τα 515 κρεβάτια και λόγω της ετοιμότητας που έπρεπε να έχουμε για τους αγώνες. Υπενθυμίζω ότι το σύνολο της δυνατότητας της χώρας σε κρεβάτια ΜΕΘ είναι 630. Αν δηλαδή είχαμε το 100% του προσωπικού διαθέσιμο και το 100% των πόρων, πράγμα που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα ούτε την εποχή της ευμάρειας, θα είχαμε 630 κρεβάτια.»


 http://www.ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου