Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Γιάννης Στουρνάρας: «Επιτυχημένο μέτρο η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης»

Γιάννης Στουρνάρας: «Επιτυχημένο μέτρο η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης»
Από ygeia360
«Το μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης κρίνεται απολύτως πετυχημένο και η κυβέρνηση πιστώνεται το μέτρο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ανήμερα Χριστουγέννων. Νωρίτερα έγινε διϋπουργική σύσκεψη για την αιθαλομίχλη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη.
«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά η θεραπεία δεν είναι η μείωση της τιμής», είπε ο κ. Στουρνάρας, και πρόσθεσε: «Ετσι ανοίγουμε ένα παράθυρο στο
λαθρεμπόριο καυσίμων και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους».
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών την Τρίτη ξεπεράστηκαν τα όρια αιρούμενων σωματιδίων σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας. «Για λόγους υγείας η κυβέρνηση δεν κάνει διακοπές», σημείωσε.
Μαζί του συμφώνησε και ο υπουργός Υγείας ο οποίος τόνισε ότι όσοι αντιτίθενται σε αυτό το μέτρο άθελά τους παίζουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων.
Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και 41 βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την οικονομική αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Πάντως, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε τη λήψη οικονομικών αντικινήτρων για τη χρήση ξυλείας για τα τζάκια.
Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης είπε ότι οι περιοχές που υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν φαινόμενα αιθαλομίχλης είναι τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Κοζάνη, η Φλώρινα, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Ο υπουργός δήλωσε ότι πλέον είναι στην κρίση των περιφερειαρχών για το πότε θα παρέχεται δωρεάν ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου