Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Για αλλοίωση των θέσεων της Ν.Δ για την Υγεία κατηγορούν τον Άδωνι


Για αλλοίωση των θέσεων της Ν.Δ για την Υγεία κατηγορούν τον Άδωνι

Για αλλοίωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στην Υγεία κατηγορούν πλέον ανοιχτά τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στελέχη του κόμματος.

Η επεισοδιακή συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔ το απόγευμα της Πέμπτης έγινε θέατρο σφοδρών αντεγκλήσεων, με κάποια από τα μέλη του να έρχονται ακόμα και στα χέρια.
Το τεταμένο κλίμα πυροδότησε και η στάση του υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη, ο οποίος επέμεινε ότι η μεταρρύθμιση στην Υγεία γίνεται «προς θετική κατεύθυνση», άποψη που σύμφωνα με πληροφορίες αμφισβητεί η πλειοψηφία των μελών του Τομέα Υγείας της ΝΔ.


Πολλά στελέχη της ΝΔ κατηγόρησαν τον κ. Γεωργιάδη ότι δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τη «θετική κατεύθυνση» του σχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και μιλά μόνο για οικονομικά μεγέθη.

Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξήγησε ότι το «θέμα είναι οικονομικό» και έτσι το «βλέπει» και δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στις ανησυχίες των μελών του Τομέα Υγείας της ΝΔ ότι δεν θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παροχών δημόσιας υγείας.

Η στάση του υπουργού εξελήφθη από πολλούς ως αλλοίωση τόσο του ρόλου των θεσμικών οργάνων του κόμματος όσο και του ίδιου του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα της Υγείας. Η τακτική και η φιλοσοφία της ΝΔ «δεν είναι υπέρ της μείωσης των παροχών υγείας προς τους πολίτες, ούτε υπέρ των απολύσεων επιστημόνων και εργαζομένων που χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», τονίζουν και προσθέτουν ότι οι αρχές ενός κόμματος είναι «ιερές».

Όσο για τις «προκλητικές» συμπεριφορές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απέναντι σε γιατρούς που ενδέχεται να απολυθούν σύμφωνα με το σχέδιο μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ του υπουργείου Υγείας, από άλλους συναδέλφους τους, τονίζουν ότι όταν κάποιος απολύεται δίκαια αντιδρά και δεν μπορεί να προκαλείται.

Η επεισοδιακή συνεδρίαση σημαδεύτηκε και από την αποχώρηση ομάδας γιατρών-μελών του Τομέα Υγείας της ΝΔ, ενδεικτικής του διχασμού που επικρατεί πλέον στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης για τους χειρισμούς του κ. Γεωργιάδη.

Πηγή: newsbomb


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου