Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Α. Συγγρός: Ο Άδωνης κόπτεται για τη διαφάνεια ενώ τα ιδιωτικά συνεργεία θησαυρίζουν


Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν σε διαθεσιμότητα για λόγους …οικονομίας, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιδιωτικές εταιρείες αλωνίζουν στο ΕΣΥ αναλαμβάνοντας υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι υπάλληλοι των νοσοκομείων. 


 Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


 Ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Α.Συγγρός καταγγέλλει μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση όπου το νοσηλευτικό ίδρυμα δίνει «υπερδιπλάσιο ποσό, 130.000 ευρώ ετησίως για 4 τραπεζοκόμες», τη στιγμή που θα μπορούσε με λιγότερα από τα μισά χρήματα, να είχε προσλάβει το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό. 
Οι εργαζόμενοι μιλούν για σκάνδαλο αφού επισημαίνουν ότι έχουν καταγγείλει το γεγονός στο υπουργείο Υγείας εδώ και πάνω από έναν μήνα «και το σκάνδαλο εξακολουθεί να συνεχίζεται μέχρι σήμερα».
Το Σωματείο καταφέρεται με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Άδωνι Γεωργιάδη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που κόπτονται για την διαφάνεια και την οικονομία στα Νοσοκομεία κάνουν τα στραβά μάτια στην κατασπατάληση των χρημάτων του λαού για να αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρίες.
Κατά τα άλλα ο λαλίστατος υπουργός  κος Α.Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ του ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας , με κύριο επιχείρημα πως είναι η  λιγότερο κοστοβόρα. Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό τρόπο.»
- Αναδημοσίευση από το iatropedia.gr (Ο τίτλος δικός μας)

http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου