Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Παλιές γνώριμες «καραβάνες» πολλοί νέοι διοικητές του ΕΣΥ


Παλιές γνώριμες «καραβάνες» πολλοί νέοι διοικητές του ΕΣΥΠαλιές γνώριμες «καραβάνες» οι οποίοι έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στα νοσοκομεία που πέρασαν, είναι πολλοί νέοι διοικητές που αναλαμβάνουν το τιμόνι των νοσηλευτηρίων του ΕΣΥ, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη και μετά την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης.


Ετσι, στο πιο επίκαιρο αυτή την στιγμή νοσοκομείο της χώρας, στο οποίο νοσηλεύεται ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Τσάμης, οδοντίατρος και μέχρι σήμερα υποδιοικητής στο Σωτηρία.

Στο Ιπποκράτειο, νοσοκομείο αιχμής της πόλης, αναλαμβάνει η γιατρός- παθολογοανατόμος κυρία Μαρία Καρρά- πρώην διοικήτρια του Σωτηρία. Η κυρία Καρρά, ξεσκέπασε το σκάνδαλο με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων, ο οποίος της ζήτησε φακελάκι 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εν όψει της συμφωνίας για την παραχώρηση οικοπέδου του Σωτηρίου στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών και την ανάπτυξη προγράμματος μελετών συνολικού προυπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Στο Ογκολογικό νοσοκομείο Αγιος Σάββας ένα πολύ νοικοκυρεμένο νοσοκομείο με βαριά περιστατικά λόγω της φύσης του, αναλαμβάνει ένας έμπειρος manager από την αγορά της πληροφορικής και όχι μόνο, ο κ. Νίκος Φαλδαμής διοικητής μέχρι πρότινος στο Αλεξάνδρα. Μάλιστα ο κ. Φαλδαμής, ήταν ο πρώτος διοικητής που ξεκίνησε το εγχείρημα των επικεφαλής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, καθώς εκτός από το Αλεξάνδρα, διοικούσε ταυτόχρονα το Ελενα Βενιζελου και το Σπηλιοπούλειο.
Στο νοσοκομείο Ελπίς, παραμένει ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, για τον οποίον έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς, σημαντικά αφιερώματα όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως CNN, Reuters, η γερμανική Κρατική Τηλεόραση η Γαλλική TV5 το France 24, για τις δράσεις του αναφορικά με την στήριξη των ανασφάλιστων.

Ο κ. Γιάνναρος έχει δημιουργήσει την “Συμμαχία Νοσοκομείων για τους Ανασφάλιστους”, όπου το Ελπίς ηγείται, και ήδη δεκάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χειρουργήθηκαν ή λαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Ένα άλλο όνομα που αναμένεται να συζητηθεί είναι αυτό του κ. Παύλου Θεοδωράκη ο οποίος θα ηγηθεί ενός ιδιαίτερα δύσκολου και ευαίσθητου νοσοκομείου του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθήνας «Δαφνί». Ο κ. Θεοδωράκης είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εθνικός εκπρόσωπος Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο κ. Θεοδωράκης μάλιστα ήρθε πρόσφατα στην δημοσιότητα καθώς έχει εκπονήσει σε συνεργασία με την Task Force, το πόρισμα για την ανάπτυξη της ΠΦΥ και την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ.

Άλλες αλλαγές έγιναν στον Αττικόν στο οποίο αναλαμβάνει η κυρία Ευγγελία Γιαννακάκου, ενώ μέχρι πρότινος ήταν ο κ. Ηλίας Λαμπίρης, ενώ σταθερός στο ΚΑΤ παραμένει ο κ. Ευάγγελος Βουμβουλάκης. 
Πάντως, σε πολλά νοσοκομεία δεν ανακοινώθηκαν νέες διοικήσεις και εκκρεμούν, μεταξύ των οποίων, Ευαγγελισμός- η ναυαρχίδα του ΕΣΥ- Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός Αγια Ολγα και άλλα.

Read more: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου