Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σχέδιο εξόντωσης των ιδιωτικών παρόχων υγείας «βλέπει» ο ΣΕΚ

Από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ


Αθήνα

Σχέδιο εξόντωσης των ιδιωτικών παρόχων υγείας καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) σε ανακοίνωσή του και προειδοποιεί ότι θα αναζητήσει νομικές λύσεις για τις ευθύνες της Διοίκησης του ΕΟΠΠΥ για τις αποφάσεις που εξοντώνουν τις ιδιωτικές κλινικές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η σημερινή απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΠΥ για άνω του 40% claw back έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης απόφασης για 20% αναγκαστικό rebate (συμψηφισμός) στις οφειλές του το 2013 προς τις ιδιωτικές κλινικές. Εντελώς αυθαίρετα, μονομερώς και αυταρχικά, ο ΕΟΠΠΥ, προχωρά σε αυτή την ενέργεια, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια, τις ιδιωτικές κλινικές στην πλήρη οικονομική καταστροφή. Είναι δυνατόν σε έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο προσφοράς υπηρεσιών, ένας πάροχος να προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους κανόνες και τις τιμές που επιβάλλει ο αγοραστής και εκ των υστέρων να αναγκάζεται από τον αγοραστή σε περικοπή της τάξης του 60% για υπηρεσίες που έχουν ήδη παρασχεθεί; Αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Ο ΣΕΚ έχει προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας ακύρωση του clawback αναμένοντας ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 26 Νοεμβρίου θα είναι υπέρ του.

health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου